Quantcast
THE STREAM

Με τρυπάνια και πριόνια ξέθαψαν χασίς σοκολάτα από σκάφος ανοιχτά της Κρήτης

Τον γλυκό πειρασμό εντόπισε χτες το βράδυ το λιμενικό


THE NEWSROOM · 3 Μαρτίου 2018

Η Ελλάδα βρίσκεται σε κομβικό γεωστρατηγικό σημείο, είναι γνωστό αυτό. Η πιο όμορφη χώρα του κόσμου βρίσκεται σε ένα πολυσύχναστο σταυροδρόμι από το οποίο περνούν ένα σωρό αγαθά, όπως για παράδειγμα ναρκωτικά κάθε είδους.

Αυτή τη φορά, ένα δρομολόγιο που ξεκίνησε από την Κύπρο με τελικό προορισμό την Ισπανία, σταμάτησε άδοξα το ταξίδι του στην Ιεράπετρα Κρήτης, όπου το λιμενικό έκανε έλεγχο στο επίμαχο σκάφος, για να ανακαλύψει μετά από πολύ τρύπημα και κόψιμο, περίπου 50 τριαντάκιλα πακέτα με κατεργασμένη κάνναβη «στη μορφή πάστας “σοκολάτας”».

Το περιστατικό σημειώθηκε χτες, 2 Μαρτίου, όταν ειδική μονάδα του λιμενικού διεξήγαγε έλεγχο στο ρυμουλκό σκάφος, 40 ναυτικά μίλια νότια της Ιεράπετρας. Όπως διαβάζουμε εδώ, τα ξημερώματα, μετά και από εντολή που έλαβαν από το Αρχηγείο του Λιμενικού και πληροφορίες ότι τελικά το πλοίο μεταφέρει ναρκωτικά, ξεκίνησε η επιχείρηση καταδίωξης του ρυμουλκού το οποίο αφού ακινητοποιήθηκε από τους λιμενικούς και πραγματοποιήθηκε νηοψία, οδηγήθηκε σε όρμο της Ιεράπετρας. Εκεί μονάδες του λιμενικού ξεκίνησαν τις έρευνες και με τη βοήθεια εκπαιδευμένου σκύλου οδηγήθηκαν στον εντοπισμό μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.

Ωστόσο η ανασκαφή των δεμάτων σοκολάτας δεν ήταν εύκολη υπόθεση, αφού τα πακέτα ήταν επιμελώς κρυμμένα κατά μήκος του καταστρώματος και σε ειδικές κρύπτες, ωστόσο μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου είχαν ανακαλυφθεί σχεδόν δύο τόνοι κατεργασμένης κάνναβης, συσκευασμένοι σε πακέτα με τη μορφή πάστας «σοκολάτας». Οι έρευνες εντός του πλοίου συνεχίζονται και κάθε πακέτο που εντοπίζεται αφού ανιχνευτεί το περιεχόμενό του ζυγίζεται ώστε να υπάρξει πλήρης καταγραφή του παράνομου φορτίου των ναρκωτικών.

Οι άνδρες του πληρώματος βρίσκονται στο Λιμεναρχείο μετά και τη σύλληψή τους.

Πηγή: in.gr, radiolasithi.gr

Best of internet