Quantcast
THE STREAM

Αυτή η σημαία της Χρυσής Αυγής κάτω από τα γραφεία της καίγεται με μια αγάπη κάπως εριστική

Η χτεσινή αντιφασιστική πορεία ήταν απάντηση στη ναζιστική επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Φαβέλα»


THE NEWSROOM · 3 Μαρτίου 2018

Λίγες ημέρες μετά την επίθεση των χρυσαυγιτών στον κοινωνικό χώρο Φαβέλα στον Πειραιά, περισσότερα από 1000 άτομα έδωσαν το παρών στην αντιφασιστική πορεία που έδωσε το μήνυμα ότι φασίστες και νεοναζί δεν χωράνε στους δρόμους που περπατούσε ο Παύλος Φύσσας και ο Νίκος Γόδας.

Στην πρώτη γραμμή η Μάγδα Φύσσα και η δικηγόρος Ελευθερία Τομπατζόγλου, η οποία τραυματίστηκε στην επίθεση της εγκληματικής συμμορίας. Υπήρξε επίσης μεγάλη παρουσία προσφύγων, ενώ κάτι που σημειώθηκε από τους υπόλοιπους διαδηλωτές, ήταν η πρώτη επίσημη εμφάνιση και με πανό των Αντιφασιστών Ολυμπιακών, μιας καινούργιας συλλογικότητας.

Κενρικό σύνθημα της πορείας ήταν το «Πειραιάς πόλη αντιφασιστική. Στις γειτονιές του Νίκου Γόδα και του Παύλου Φύσσα να τελειώνουμε με τους νεοναζί».

Στο κάλεσμά της η «Φαβέλα» είχε τονίσει ότι «αντιστέκεται και φέγγει, στα μαύρα σκοτάδια του Πειραιά» και αναφέρεται στη δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών που έγινε την Κυριακή, με αποτέλεσμα τέσσερις τραυματίες και πιο βαριά χτυπημένη την Ελευθερία Τομπατζόγλου, συνήγορο πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Παύλου Φύσσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε πάρτι οικονομικής ενίσχυσης για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη το κτίριο του κοινωνικού χώρου, μετά την πρόσφατη επίθεση από φασίστες.

Φωτογραφικό υλικό από την πορεία ανάρτησε στο διαδίκτυο ο φωτογράφος Μάριος Λώλος:

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Best of internet