Quantcast
THE STREAM

Yπερσπάνιο πορσελάνινο τάπερ από την Κίνα πωλείται όσο ο μισός ΟΣΕ

Το μπολάκι της δυναστείας των Τσινγκ αναμένεται να μοσχοπουληθεί μέσα στον Απρίλιο


THE NEWSROOM · 1 Μαρτίου 2018

Ένα κομψότατο πορσελάνινο ταπεράκι από την εποχή της δυναστείας Τσινγκ πρόκειται να ξεπουλήσει σαν ζεστά ψωμάκια από τον οίκο Sotheby’s μέσα στον Απρίλιο, ενώ εκτιμάται ότι μπορεί να «πιάσει» μέχρι και 20 εκατομμύρια ευρώ από κάποιον μερακλή και άνετο τύπο που θα το λαχταρήσει για τη συλλογή του.

Το μπολάκι στο οποίο κυριαρχεί το ροζ χρώμα, έχει διάμετρο 14.7 εκατοστά, κατασκευάσθηκε σε αυτοκρατορικό εργαστήριο μέσα στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου από μία μικρή ομάδα καλλιτεχνών με την βοήθεια Ιησουϊτών που είχαν ταξιδέψει από την Ευρώπη εξοπλισμένοι με δικές τους τεχνικές και υλικά και εκτιμάται ότι το χρησιμοποιούσε ο αυτοκράτορας Κανγκσί το 1720. Όπως διαβάζουμε εδώ, οι ειδικοί του οίκου Sotheby’s στο Χονγκ Κονγκ εκτιμούν ότι το παμπάλαιο μπολάκι πρόκειται να μοσχοπουληθεί στις 3 Απριλίου.

Ζωγραφικός πίνακας του αυτοκράτορα Κάνγκσι. Σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s, ο Κάνγκσι χρησιμοποιούσε το πορσελάνινο μπολ.

«Είναι βέβαιο ότι οι μεγαλύτεροι συλλέκτες κινεζικής πορσελάνης θα δώσουν το παρόν. Αναμένουμε σκληρό ανταγωνισμό», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ασιατικού υποκαταστήματος του Οίκου Σόθμπις, Νίκολας Τσόου, ο οποίος προφανώς δεν το λέει στην τύχη, αφού τον περασμένο Οκτώβριο, ένα μπολ 1.000 χρόνων από την εποχή της Δυναστείας Σονγκ πουλήθηκε για 32 εκατ. ευρώ.

Εάν σας πέφτει κάπως τσιμπημένο, τότε για πιο οικονομικές αλλά εξ’ ίσου όμορφες ταπεροπροτάσεις, μπορείτε να ρίξτε μια ματιά εδώ.

Best of internet