Quantcast
THE STREAM

Συμπατριώτης του Ρίμπο δήλωνε στο διαβατήριό του ο Κιμ Γιονγκ Ουν στα 90s

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας και ο πατέρας του προσπάθησαν μπαμπέσικα να ταξιδέψουν σε δυτικές χώρες


THE NEWSROOM · 28 Φεβρουαρίου 2018

Κάποιες τάσεις φυγής φαίνεται ότι είχαν στο παρελθόν ο Κιμ Γιόνγκ Ιλ και ο Κιμ Γιόνγκ Ουν, αφού όπως μεταδίδει το Reuters, αποκαλύφθηκε ότι πρώην και νυν ηγέτης της Βόρειας Κορέας είχαν βγάλει πλαστό διαβατήριο, προκειμένου να βγάλουν βίζα από πρεσβείες ξένων χωρών.

Το Reuters επικαλείται πηγές από υπηρεσίες ασφαλείας από πέντε ευρωπαϊκές χώρες και αναφέρει ότι τα δύο διαβατήρια φέρεται ότι έχουν χρησιμοποιηθεί από τον Κιμ Γιόνγκ Ουν και τον πατέρα του στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν προσπαθούσαν να ταξιδέψουν παράνομα προς τις δυτικές χώρες. Τα διαβατήρια είχαν που εκδόθηκαν παράτυπα από την πρεσβεία της Βραζιλίας στην Πάργα τον Φεβρουάριο του 1996 και στην φωτογραφία φαίνεται ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε νεότερη ηλικία. Επίσης, στο πλαστό έγγραφο ο Κιμ ονομάζεται Τζόζεφ Πουάγκ, και εμφανίζεται γεννηθείς στην 1η Φεβρουαρίου του 1983 στο Σάο Πάουλο της Βραζιλίας.

Ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν τελικά χορηγήθηκε βίζα στον «Τζόζεφ Πουάγκ» ή στον «Ιζόνγκ Τσόι», αλλά οι πηγές του Reuters αναφέρουν ότι τα παράτυπα έγγραφα μπορεί να χρησιμποιήθηκαν ώστε οι Κιμ να ταξίδεψαν στη Βραζιλία, την Ιαπωνία και το Χονγκ Κονγκ. Από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας δήλωσε πως ερευνά την υπόθεση, ενώ η πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στην Βραζιλία αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

«Αυτό δείχνει την επιθυμία της οικογένειας για ταξίδια σε μία προσπάθειά της να «χτίσει» ένα πλάνο διαφυγής, σε περίπτωση που το χρειαζόταν» αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Πέρα -και πριν- από τη δημοσίευση των πλαστών διαβατηρίων, ακούγεται ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει ταξιδέψει παράνομα στο εξωτερικό στο παρελθόν. Το 2011 μία ιαπωνική εφημερίδα είχε γράψει πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε επισκεφτεί το Τόκιο ως Βραζιλιάνος το 1991, πριν εκδοθούν τα παραπάνω διαβατήρια. Ακόμη είναι γνωστό ότι ο Κιμ έχει σπουδάσει για ένα διάστημα σε διεθνές σχολείο στην Ελβετία, χρησιμοποιώντας μια πλαστή ταυτότητα του γιου του σοφέρ της Βορειοκορεάτικης πρεσβείας.

Πάντως σύμφωνα με το Reuters, το λογισμικό ανίχνευσης προσώπων υποδεικνύει ότι υπάρχει 95% ταύτιση των προσώπων που απεικονίζονται στα διαβατήρια με τα πρόσωπα του Κιμ Γιονγκ Ουν και Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Best of internet