Quantcast
THE STREAM

Συγκίνηση προκαλεί ο εφοπλιστής που κάνει απεργία πείνας στο Υπουργείο Ναυτιλίας

Σύμφωνα με τον ίδιο ο υπουργός ναυτιλίας καθυστερεί την υπογραφή ενός δρομολογίου της Golden Star Ferries


THE NEWSROOM · 28 Φεβρουαρίου 2018

Συγκινητικές -και αγωνιστικές- στιγμές διαδραματίζονται από χτες το απόγευμα της Τρίτης στο Υπουργείο Ναυτιλίας στον Πειραιά, όπου ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης της Golden Star Ferries, Γιώργος Στεφάνου, προχωρά σε απεργία πείνας για την άμεση υπογραφή δρομολογίου της εταιρίας από τον Υπουργό Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο εφοπλιστής ισχυρίζεται ότι βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής, επειδή σύμφωνα με τον ίδιο, ο αρμόδιος υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής κωλυσιεργεί στην υπογραφή δρομολογίου της εταιρίας Golden Star Ferries. Επιπλέον ο εφοπλιστής απεργός πείνας ζητά να εξεταστεί η στάση του Κουρουμπλή απέναντι στη υπόθεση, ενώ ο υπουργός ισχυρίζεται ότι η υπόθεση προχωράει κανονικά, παρ’ ό,τι η αίτηση της εταιρείας ήταν εκπρόθεσμη.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο εφοπλιστής, «είμαι ο Γιώργος Στεφάνου, ιδιοκτήτης της Golden Star Ferries και βρίσκομαι στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής»:

«Στις 17:00 η ώρα αρχίζω απεργία πείνας και παραμένω στον 5ο όροφο του υπουργείο διαμαρτυρόμενος για την επαναλαμβανόμενη αρνητική και καταστροφική στάση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής ενάντια στην ακτοπλοϊκή εταιρεία μας Golden Star Ferries» προσθέτει, ενώ συνεχίζει:

«Σας γνωρίζω ότι ο υπουργός κωλυσιεργεί/αρνείται να υπογράψει τα εγκεκριμένα από το Σ.Α.Σ δρομολόγιο μας, με αποτέλεσμα η εταιρεία μας να είναι κλειδωμένη στο να πουλάει εισιτήρια και οδηγούμεθα στην οικονομική καταστροφή».

Σημειώνεται ότι ο αδερφός του Γιώργου Στεφάνου, αλλά και υπάλληλοι της εταιρείας, βρίσκονται από το πρωί έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας, πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είπε ότι ζήτησε από τον κ. Στεφάνου μια ολιγοήμερη παράταση για να υπογράψει τις σχετικές αποφάσεις, καθώς υπάρχει ένσταση άλλης ανταγωνίστριας εταιρείας που αναφέρει ότι συμπίπτει ο χρόνος άφιξης του πλοίου της στη Σαντορίνη με αυτή του πλοίου της Golden Star ferries. To συγκεκριμένο λιμάνι, σημείωσε ο υπουργός, έχει υποστεί ρήγμα, έχει μία μόνο προβλήτα και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει δύο πλοία ταυτόχρονα. Επιπλέον ο υπουργός ανέφερε ότι «Το αίτημα της golden ferries ήταν εκπρόθεσμο και είπαμε ότι παρά ταύτα μακάρι να υπάρχουν δυνατότητες να μπουν όσο το δυνατόν περισσότερες γραμμές και θα το κάνουμε και αυτό κάναμε».

Η αίτηση της εταιρείας συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) στις 15 Δεκεμβρίου. Λόγω της εκπρόθεσμης υποβολής ζητήθηκε η γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του υπουργείου.

Ελπίζουμε να βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημα του εφοπλιστή πριν είναι πολύ αργά.

 

Best of internet