Quantcast
THE STREAM

Ομογενείς στην Αυστραλία καλούν το πνεύμα του Μέγα Αλέξανδρου με υπερβατικό τελετουργικό

Οι Έλληνες στην Ωκεανία επιστράτευσαν τα μεγάλα μέσα για την κατοχύρωση της ελληνικότητας της Μακεδονίας


THE NEWSROOM · 27 Φεβρουαρίου 2018

Η ελληνική ομογένεια κατά καιρούς θριαμβεύει στην Αυστραλία, είναι γνωστό αυτό. Παρ’ ό,τι οι απόκριες τελειώσαν και κατά συνέπεια τερματίστηκαν και τα συλλαλητήρια μακεδονομάχων στην πατρίδα μας, οι ομογενείς που βρίσκονται σε διαφορετικό time zone, αλλά σε παρόμοιο mindset με τους εγχώριους μακεδονομάχους, φαίνεται ότι ακόμη καταλαμβάνουν τους δρόμους σκαρώνοντας διάφορες τελετουργίες που επικυρώνουν την αίσθηση του ανήκειν και ανακουφίζουν με ορθόδοξες ψαλμωδίες την απόστασή που τους χωρίζει από την Ελλάδα αλλά και από την αυτοκρατορία του Μεγαλέξαντρου και ίσως ακόμα καλούν του πνεύμα του αυτοκράτορα.

Οι Έλληνες απόγονοι του Μακεδόνα στρατηλάτη κατέκλυσαν τους δρόμους της Μελβούρνης την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου και μαζί με το απαραίτητο παπαδαριό, παιδάκια ντυμένα τσολιάδες και γαλανόλευκα κασκόλ φιλούσαν την Ελληνική σημαία υπό τους ήχους του «Τη Υπερμάχω Στρατηγό» σε άλλο ένα παράδειγμα επιθετικού μεταμοντερνισμού και ακραίου κολλάζ ετερόκλητων στοιχείων.

By Stavros Xouseas…

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ της Αυστραλιας που μας ………Συγκινησαν!!!. Για την ΕΛΛΑΔΑ μας – για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας – για την ΙΣΤΟΡΙΑ μας !!!.by Stavros Xouseas

Posted by Greeks Worldwide on Montag, 26. Februar 2018

Θυμίζουμε ότι στην Αυστραλία, ο Νίκος ο Κουρκούλης έχει ανακηρυχθεί ως πρεσβευτής των Ελληνικών Γραμμάτων, γεγονός αξίζει να κρατάει κανείς στο μυαλό του για να ολοκληρώσει όμορφα την ευρύτερη εικόνα.

 

Πάντως οι Έλληνες του εξωτερικόυ τιμάνε τα έθιμά μας, είναι γνωστό αυτό.

Best of internet