Quantcast
THE STREAM

Την «America-fuck yeah» λύση προτείνει η Φλόριντα για τα όπλα στα σχολεία

Το ευφυές πλάνο δεν προβλέπει απαγόρευση των πολεμικών όπλων, αλλά μοίρασμα όπλων σε δασκάλους


THE NEWSROOM · 27 Φεβρουαρίου 2018

Η πρόταση του Ντόναλντ Τραμπ να μοιράσουν όπλα σε δασκάλους για να αντιμετωπιστούν οι επιθέσεις σε σχολεία φαίνεται ότι φάνηκε αρκετά κουλ στους γερουσιαστές της Φλόριντα, οι οποίοι προχωρούν ολοταχώς το παρανοϊκό πλάνο για την οπλοκατοχή των δασκάλων στα σχολεία.

Σε μια συνεδρίαση με 200 διαδηλωτές και σε ένα τεταμένο κλίμα, η επιτροπή της Γερουσίας της Φλόριντα αποφάσισε να επιτρέψει την οπλοφορία σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία, ενώ καταψήφισε τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς στην πώληση των πολεμικών όπλων. Όπως διαβάζουμε στο USA Today, περισσότεροι από 200 διαδηλωτές ενάντια στην οπλοκατοχή γέμισαν την αίθουσα της επιτροπής της Γερουσίας μισή ώρα πριν από μια ακρόαση για το πακέτο μέτρων ελέγχου πυροβόλων όπλων. Ήταν όσοι απέμειναν από τους περίπου 1.200 διαδηλωτές που διαδήλωσαν στο Καπιτώλιο της Πολιτείας της Φλόριντα την Δευτέρα, όπου οι νομοθέτες άρχισαν να εξετάζουν για πρώτη φορά την επιβολή περιορισμών στην οπλοκατοχή μετά από 20 χρόνια.

Οι νομοθέτες έχουν μέχρι τις 9 Μαρτίου για να «απαντήσουν» στη επίθεση της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου που έγινε σε γυμνασίο στο Parkland. Οι προτάσεις που αναμένεται να υποβληθούν αυτή την εβδομάδα στις επιτροπές της Βουλής και της Γερουσίας προβλέπεται να ενισχύσουν τους δασκάλους με όπλα, να διευκολύνουν την κράτηση ατόμων που έχουν υποψία ψυχικής ασθένειας, να επιβάλλουν τριήμερη περίοδο αναμονής και ελάχιστη ηλικία για την αγορά όπλων και θα διαθέσουν περισσότερα χρήματα για προγράμματα ψυχικής υγείας στα σχολεία.

Ωστόσο, η απαγόρευση των πολεμικών όπλων δεν συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο μέτρων, παρ’ ό,τι αυτό είναι το βασικό αίτημα των επιζώντων της επίθεσης στο Parkland και των υποστηρικτών τους.  Τελικά η επιτροπή της γερουσία καταψήφισε την απαγόρευση των πολεμικών όπλων και άλλες τρεις τροπολογίες που κατέθεσαν οι Δημοκρατικοί. Ωστόσο, η πρόταση να επιτραπεί στις περιφέρειες να εξουσιοδοτούν εκπαιδευτικούς να μεταφέρουν όπλα υπερψηφίστηκε με ψηφοφορία 9-4. Όπως και να χει, η πρόταση θα πρέπεινα περάσει από άλλη μια επιτροπή μέχρι να φτάσει στην ολομέλεια της Γερουσίας.

Best of internet