Quantcast
THE STREAM

Η Ράνια Αντωνοπούλου έκανε πράξη την κοινωνική αλληλεγγύη παίρνοντας η ίδια επίδομα ενοικίου

Για ένα ψωροεπίδομα ξαποστέλνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ την υπουργό Εργασίας


THE NEWSROOM · 26 Φεβρουαρίου 2018

Στον εαυτό της έκανε πράξη την κοινωνική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», η υπουργός έκανε χρήση μιας τροπολογίας του Μάρδα του 2015  προκειμένου να ζητήσει και να πάρει ετήσιο επίδομα 1000 ευρώ το μήνα – 12 χιλιάδες το χρόνο ως αποζημίωση για το ενοίκιο που πληρώνει για ένα διαμέρισμα στο Κολωνάκι που νοικιάζει. H τροπολογία αυτή αφορά τα μέλη της κυβέρνησης που δεν έχουν δική τους κατοικία στην πρωτεύουσα, αλλά δε βάζει κανένα εισοδηματικό κριτήριο.

Το μόνο ζητηματάκι στην καθ’όλα νόμιμη προσέγγιση της κ. Αντωνοπούλου είναι πως νοικιάζει σπίτι γιατί η βασική της κατοικία είναι ένα σπίτι 110 τετραγωνικών στη Νέα Υόρκη. Επίσης σύμφωνα με τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» της κ. Αντωνοπούλου και του σύζυγου της και επίσης υπουργού (Οικονομίας) Δημήτρη Παπαδημητρίου, το υπουργικό ζευγαράκι είναι το πιο πελούσιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Να σημειωθεί πως εκτός από καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, διαθέτουν κι ένα φτωχικό εξοχικό 300 τετραγωνικών στη Σύρο με 80 τετραγωνικά πισίνα.

Η νομοταγής συμπεριφορά της Αντωνοπούλου για κάποιο λόγο τσάτισε και τους συριζαίους. Όπως σημειώνεται, διάφοροι σημείωσαν ήδη πως ο πρωθυπουργός θα πρέπει να φανεί ανελέητος αν θέλει ταυτόχρονα να πουλάει μούρη για τη Novartis, όπως ο γγ του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης που τόνισε ότι «αυτή η κίνηση, αυτή η αποδοχή θολώνει ένα έργο το οποίο κάνει η ίδια υπουργός και αυτό με στεναχωρεί», ενώ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κάρφωσε δημόσια πως ο Τσίπρας έβγαλε την Αντωνοπούλου στη σέντρα σε πριβέ επικοινωνία τους:

«Ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει με την αναπληρωτή υπουργό, της μετέφερε ότι δεν θεωρεί ορθό το γεγονός ότι έγινε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης, από εκεί και πέρα περιμένουμε και τη δική της τοποθέτηση. Με αυτή την έννοια δεν θέλω να κάνω κανένα περαιτέρω σχόλιο»

To οποίο προφανώς σημαίνει ότι ακόμη κι αν δεν το ξέρει, η Ράνια Αντωνοπούλου έχει ήδη παραιτηθεί. Από τη μεριά της η ΝΔ δεν έχασε την ευκαιρία να σκοράρει σε κενή εστία. Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη:

«H κυρία Αντωνοπούλου ζήτησε και έλαβε 1.000 ευρώ μηνιαίως επίδομα ενοικίου ως κάτοικος Νέας Υόρκης. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να επιστρέψει αμέσως και εντόκως τα χρήματα και να ζητήσει συγγνώμη από τους Ελληνες.

Θα μπορούσαμε να ζητήσουμε παραίτηση, αλλά κάτι τέτοιο σε αυτήν την Κυβέρνηση δεν συνηθίζεται ακόμη και αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι. Εδώ όμως χάθηκε και το φιλότιμο.»

Aπό τη μεριά μας πάντως δεν καταλαβαίνουμε γιατί γίνεται όλο αυτό. Είναι σαν οι πλούσιοι υπουργοί να είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού.

(πηγές: 1, 2, 3)

Best of internet