Quantcast
THE STREAM

Το κέρατο σκέφτεται να ποινικοποιήσει ξανά ο Ερντογάν

Περισσότερες ιδέες για τις τούρκικες σαπουνόπερες


THE NEWSROOM · 21 Φεβρουαρίου 2018

Το νόμο περί μοιχείας σκέφεται να επαναφέρει ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο απ’ ότι φαίνεται θα στέλνει στην μπουζού τους άπιστους, προφανώς σε μία λογική «η απιστία δεν είναι μαγκιά, είναι αυτοταπείνωση».

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν δήλωσε χθες:

«Πιστεύω ότι θα ήταν πολύ, πολύ επίκαιρο να συζητήσουμε ξανά το θέμα της μοιχείας, καθώς η κοινωνία μας βρίσκεται σε διαφορετική θέση σε ό,τι αφορά τις ηθικές αξίες […] Πρόκειται για ένα πολύ παλιό ζήτημα. Θα έπρεπε να συζητηθεί. Περιλαμβανόταν ήδη στις προτάσεις μας (το 2004). Εκείνη την εποχή κάναμε ένα βήμα σύμφωνο με τα αιτήματα της ΕΕ, αλλά κάναμε λάθος».

Πράγματι, το ΑKP είχει προτείνει από το 2004 την επαναφορά του νόμου περί μοιχείας, πράγμα που δεν συνέβη ποτέ λόγω των αντιδράσεων σε Ευρωπαϊκή Ένωση και τουρκική αντιπολίτευση.

Η αποποινικοποίηση της μοιχείας για τις γυναίκες έγινε μόλις στα ’90s, παρ’ ότι οι άνδρες είχαν εξαιρεθεί αρκετά χρόνια πριν από το νόμο.

Κάτι παρόμοιο, όπως θα θυμάστε, έπαιζε και στην Ελλάδα μέχρι που ήρθε η πασοκάρα στα πράγματα και απέσυρε το νόμο, το 1983.

 

Best of internet