Quantcast
THE STREAM

Η μπίρα, ο καφές και τα παραπανίσια κιλά βοηθούν στην μακροζωία, σύμφωνα με έρευνα

Πείτε μας που μπορούμε να κάνουμε κάποιο donation σε αυτούς τους ερευνητές


THE NEWSROOM · 21 Φεβρουαρίου 2018

Ο κόσμος έχει αρχίσει να αμφισβητεί τις έρευνες που δημοσιεύονται στα ΜΜΕ, σύμφωνα με έρευνα, αλλά η συγκεκριμένη μελέτη είναι τόσο αισιόδοξη που αξίζει τον κόπο να βγείτε να την γιορτάσετε με μια μπίρα, αγαπητοί φίλοι. Σύμφωνα με την έρευνα της νευρολόγου Claudia Kawas του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, δεν είναι κακό να πίνεις καμιά μπίρα που και που, αφού σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, όπως και τα ελάχιστα παραπανίσια κιλά, αλλά και η κατανάλωση καφέ βοηθούν στην μακροζωία.

Συγκεκριμένα, η Claudia Kawas παρακολούθησε 1.700 άτομα πάνω των 90 ετών που συμμετείχαν στη μελέτη η οποία ξεκίνησε το 2003 για να διερευνήσει τις επιπτώσεις των καθημερινών συνηθειών στη μακροζωία.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα άτομα που έπιναν περίπου δύο ποτήρια μπύρας ή κρασιού την ημέρα ήταν κατά 18% λιγότερο πιθανό να βιώσουν πρόωρο θάνατο, σύμφωνα με τον Independent. «Δεν έχω καμία εξήγηση γι ‘αυτό, αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ βελτιώνει τη μακροζωία», δήλωσε η Kawas το Σαββατοκύριακο στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης στο Ώστιν του Τέξας.

Στην έρευνα βρέθηκαν και άλλοι παράγοντες που βοηθούν στη μακροζωία, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων παραπανίσιων κιλών. Οι συμμετέχοντες που ήταν ελαφρώς υπέρβαροι – αλλά όχι παχύσαρκοι – μείωσαν τις πιθανότητες πρόωρου θανάτου κατά 3%.

«Δεν είναι κακό να είσαι κοκαλιάρικος όταν είσαι νέος αλλά είναι πολύ κακό να είσαι κοκαλιάρικος όταν είσαι μεγάλος σε ηλικία», σημείωσε η Kawas στην ομιλία της.

Τα άτομα που ήταν απασχολημένα με ένα καθημερινό χόμπι δύο ώρες την ημέρα ήταν 21% λιγότερο πιθανό να πεθάνουν νωρίς, ενώ όσοι έπιναν δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα, έκοψαν αυτόν τον κίνδυνο κατά 10%.

Βέβαια η έρευνα δεν έδειξε μόνο παράδοξα στοιχεία, αφού αποδεικνύεται ότι οι συμμετέχοντες που αθλούνταν από 15 έως 45 λεπτά την ημέρα, μείωσαν τον ίδιο κίνδυνο κατά 11%. Αλλά φανταζόμαστε ότι εάν πίνετε μπύρες, καφέδες και έχετε και κάποια παραπανίσια κιλά, τότε ήδη μειώνετε συνολικά τον κίνδυνο για πρόωρο θάνατο κατά 31%, καθόλου άσχημα δηλαδή.

 

 

Best of internet