Quantcast
THE STREAM

Θεοσεβούμενοι Εσκιμώοι από την Αλάσκα προσκύνησαν στον τάφο του Παΐσιου

Άγνωστο μέχρι στιγμής το αν οι μακρινοί επισκέπτες άφησαν τα έλκυθρά τους σε κάποιο πάρκινγκ


THE NEWSROOM · 16 Φεβρουαρίου 2018

Ένα άγνωστο αλλά σπουδαίο θαύμα συνέβη στη χώρα μας τη μέρα λίγες βδομάδες πριν τη μάταιη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Εκεί που όλοι οι άπιστοι της Ελλάδας ετοιμάζονταν να σαλιαρίσουν χωρίς αύριο, κάποιοι επισκέπτες από μια μακρινή και παγωμένη γωνιά του κόσμου ήρθαν στη χώρα μας για να αποδώσουν τιμές στον Άγιο Παΐσιο, προστάτη των ψεκασμένων.

Όπως αναφέρει η έγκυρη εφημερίδα Espresso, oι θεοσεβούμενοι άνθρωποι που έκαναν ουρές μεγέθους Black Friday στον τάφο του αγίου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, είδαν ξαφνικά μπροστά τους ένα γκρουπάκι 50 περίπου Εσκιμώων από την Αλάσκα. Eίναι γεγονός πως από το 1994 που ο Άγιος έφυγε από τον μάταιο αυτό κόσμο, πιστοί από όλη τη Γη φτάνουν στο ησυχαστήριο του Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου για να προσκυνήσουν, αλλά 50 εσκιμώοι είναι εντυπωσιακό ακόμα και για θαύμα.

Η προσέλευση των Εσκιμώων ενδέχεται να συνδέεται με το γεγονός ότι ο Παΐσιος πήρε προαγωγή από όσιος σε άγιος το 2016, 22 χρόνια μετά το θάνατό του. Είναι γεγονός πως απαιτείται τουλάχιστον ο βαθμός του Αγίου για να τραβήξει αυτόν τον κόσμο να προσευχηθεί από την Αλάσκα, οπότε η απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένη.

 

Best of internet