Quantcast
THE STREAM

Η άβολη στιγμή που ο Πάγκαλος έκανε τον Άρη Πορτοσάλτε να φανεί αξιοπρεπής

Με τη δήλωσή του «Τούρκος καλός, μόνο νεκρός»


THE NEWSROOM · 13 Φεβρουαρίου 2018

Πρωτοφανές ήταν αυτό που συνέβη σήμερα, αγαπητοί φίλοι, στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΙ 100.3.

Εκεί, ο αγαπημένος μας δημοσιογράφος-παρουσιαστής-παραγωγός-σχολιαστής φιλοξένησε τον Θεόδωρο Πάγκαλο, για να του κάνει μερικές ερωτήσεις σε σχέση με το μακεδονικό και το τουρκικό ζήτημα.

Ο «Όλοι μαζί τα φάγαμε» τότε, αποφάσισε ότι σήμερα είναι μία καλή μέρα να φτιάξει τη μούρη του Άρη Πορτοσάλτε, αλλά και να ανοίξει την αγκαλιά του σε όλα τα φασιστοειδή που εδώ και χρόνια αναπαράγουν τη γνωστή εμετική ατάκα «Τούρκος καλός, μόνο νεκρός».

Ο Πάγκαλος χρησιμοποίησε αυτή τη φράση για να εξηγήσει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί στη συγκεκριμένη φάση να ανοίξει δύο μέτωπα, δηλαδή το μακεδονικό και το τουρκικό. Ο ίδιος, απ’ ότι φαίνεται, είναι τόσο σταθερός σε αυτή την άποψη, που δεν έκανε ούτε μισό βήμα πίσω, ακόμα και όταν ο Πορτοσάλτε προσπάθησε να το μαζέψει.

Η μόνη στιγμή που προσπάθησε, κάπως, να φανεί λιγότερο ρατσιστής ήταν όταν επιστράτευσε το γνωστό επιχειρήμα «Εχώ φίλους Τούρκους» κατά το «Εγώ δεν έχω πρόβλημα με τους [insert something], έχω και φίλους [insert something].

Aλλά για να μην σας κουράζουμε παραπάνω, μπορείτε να δείτε και μόνοι σας το διάλογο και στη συνέχεια να ακούσετε και το αντίστοιχο ηχητικό:

Θ.Π: Θυμάμαι ότι παρά την ελλιπέστατη εκπαίδευσή μας στα όπλα, στο ναυτικό μας είχαν διδάξει όταν είμαστε σε άμυνα, να αποφεύγουμε πάση θυσία να βρεθούμε σε κατάσταση χιαστί στόχου. Δηλαδή, όταν μας βάλλουν από διαφορετικές πλευρές, από αριστερά, από δεξιά, από μπρος και από πίσω, πρέπει να το αποφεύγεις αυτό το πράγμα. Γιατί είναι πολύ δύσκολο να αποφύγεις την καταστροφή σου. Εμείς έχουμε το τουρκικό, είναι τεράστιο το θέμα, είναι αδυσώπητος ο εχθρός. Έχουμε μπροστά μας  παραδόσεις και συνήθειες αιώνων και δεν πρόκειται να ξεπεραστεί, όση καλή πίστη και να δείξουμε. Οι Τούρκοι είναι πολύ Τούρκοι, και πάντα Τούρκοι. Και ο μόνος καλός Τούρκος, είναι ένας νεκρός Τούρκος. Εγώ το πιστεύω πολύ αυτό. Γιατί δεν έχω βρει καλό Τούρκο.

Α.Π: Ε τώρα το γκαζώσατε κε Πάγκαλε, με συγχωρείτε.

Θ.Π: Τους λείπουν στοιχειώδεις έννοιες.

Α.Π: Εγώ σε επίπεδο πολιτών έχω βρει, όμως, κύριε Πάγκαλε.

Θ.Π: Έχω φίλους Τούρκους, Τούρκους που μιμούνται τους Δυτικούς. Αλλά ο Τούρκος από πάντα δεν είχε την έννοια του δικαίου.

Α.Π: Εγώ θα διαφωνήσω, κύριε Πάγκαλε. Εγώ έχω βρει καλούς Τούρκους, σε επίπεδο πολιτών τουλάχιστον.

Θ.Π: Κάνετε λάθος, κε Πορτοσάλτε. Κάνετε το λάθος που κάνουν όλοι.

 

 

 

Best of internet