Quantcast
THE STREAM

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχθηκε κατά λάθος ότι επί υπουργίας του η Novartis πήρε 64 εκατομμύρια

Μάλλον η πιο απολαυστική στιγμή από την τηλεοπτική Αδωνειάδα των τελευταίων ημερών


THE NEWSROOM · 13 Φεβρουαρίου 2018

Το διαδοχικό τηλεοπτικό πανόραμα Αδωνειάδας που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση εν όψει της υπόθεσης Novartis απέκτησε μόλις μια από τις πιο ιστορικές του στιγμές. Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, καλεσμένος στην εκπομπή Checkpoint Αlpha, προσπάθησε να αποδείξει ότι επί υπουργίας του η Novartis δεν πήρε τα 65 εκ. ευρώ, παρουσιάζοντας μια-μια τις πληρωμές ανά μήνα, όπως τις είχε καταγράψει στο προσωπικό του αρχείο, παραθέτοντας όμως τελικά νούμερα που αγγίζουν σχεδόν το αναφερόμενο ποσό:

«Εδώ στο προσωπικό μου αρχείο έχω όλες τις πληρωμές από τον Ιανoυάριο του 2013 μέχρι και το 2015 ανά μήνα σε όλες τις φαρμακευτικές και έχω και τη Novartis…Στην αρχή λέει πως η μεγαλύτερη πληρωμή επί των δικών του ημερών είναι το Δεκέμβριο του 2013, 23 εκατομμύρια ευρώ…», λέει ο νυν αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνης Γεωργιάδης προσπαθώντας να τεκμηριώσει πως η Novartis δεν είχε πάρει 65 εκατομμύρια ευρώ επί υπουργίας του.

 

Ωστόσο στη συνέχεια αναφέρεται λίγο πιο αναλυτικά στις πληρωμές του 2013, σύμφωνα πάντα με το προσωπικό του αρχείο και λέει: «Τον Ιούλιο πήρε 11 εκατομμύρια. Τον Αύγουστο 202 χιλιάδες. Τον Σεπτέμβριο πήρε 8 εκατομμύρια. Τον Οκτώβριο πήρε 9 εκατομμύρια. Τον Νοέμβριο πήρε 13 εκατομμύρια. Τον Δεκέμβριο πήρε 23 εκατομμύρια.» Και αμέσως ξανά αναρωτιέται:

«Που είναι τα 65.000.000;»

Σε εκείνο το σημείο, για να απαντήσει κανείς, χρειάζεται μια πάρα πολύ απλή πρόσθεση, ώστε να υπολογίσει ότι η Novartis επί της υπουργίας του Άδωνι Γεωργιάδη μπορεί να μην πήρε 65 εκατομμύρια, αλλά πήρε 64 εκατομμύρια και κάτι ψιλά, σύμφωνα με το προσωπικό αρχείο του Άδωνι Γεωργιάδη.

Πάντως θα βοηθούσε αρκετά εάν ο Άδωνις προλάβαινε μεταξύ των τηλεοπτικών του εμφανίσεων να κάνει μια απλή πρόσθεση τα νούμερα τα οποία παρουσιάζει στους δημοσιογράφους.

Best of internet