Quantcast
THE STREAM

Την μετονομασία του αεροδρομίου «Μακεδονία» σε «Νίκος Γκάλης» πρότεινε ο Γιάννης Μπουτάρης

O δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι σε περίπτωση που έπρεπε να αλλάξει ονομασία το αεροδρόμιο, θα πρότεινε το όνομα του διάσημου μπασκετμπολίστα


THE NEWSROOM · 13 Φεβρουαρίου 2018

Μια ημέρα μετά τις δηλώσεις του στο δημοτικό συμβούλιο όπου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναρωτήθηκε εάν «θα κρατήσουμε τον όρο Μακεδονία στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ», ο Γιάννης Μπουτάρης σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ δήλωσε ότι έχουμε χάσει τη μάχη με την ονομασία της Μακεδονίας, λέγοντας ότι ρίξαμε τα Σκόπια «στην αγκαλιά των Τούρκων», ενώ ανέφερε ως πρόταση την μετονομασία του αεροδρομίου Μακεδονία σε «Νίκος Γκάλης». Αν μη τι άλλο το Νίκο Γκάλη είναι πολύ δύσκολο να τον διεκδικήσουν οι γείτονες, οπότε αυτό ίσως θα έλυνε αρκετά προβλήματα.

«Ποια “πάντα δίνουμε” αυτά που ήδη έχουν πάρει; (…) Έχουμε χάσει εδώ και πολύ καιρό» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στον απόηχο των αντιδράσεων για τις δηλώσεις του περί μετονομασίας του αεροδρομίου «Μακεδονία» και των ΚΤΕΛ σημειώνοντας ότι «Τα Σκόπια θα μπορούσαν να είναι νομαρχία της Ελλάδας και θα γίνουν νομαρχία της Τουρκίας. Τους ρίχνουμε στην αγκαλιά των Τούρκων…».

Αναρωτήθηκε ακόμη, «τι μάχη δίνουμε, ότι θα μας κλέψουν τη Θεσσαλονίκη; Ότι θα κατέβουν να την πάρουν; Δεν είναι ανθρωποφάγοι οι άνθρωποι επειδή υπήρχε ο περίφημος Γκρουέφσκι» ανέφερε ακόμα για τους Σκοπιανούς. «Να μην ξύνουμε μόνιμα πληγές» σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

 

Αν μη τι άλλο θα πρόκειται για μια μεταγραφή αεροδρομίου.

Best of internet