Quantcast
THE STREAM

Ζητήσαμε από το Facebook ένα dislike button και αυτό που πήραμε πίσω είναι ένα βασικό «Downvote»

Πότε θα μπορέσουμε επιτέλους να ξεράσουμε την τίμια χολή μας;


THE NEWSROOM · 9 Φεβρουαρίου 2018

Η χαρά του χαφιέ θα είναι το κουμπί «Downvote» που δοκιμάζει αυτή την περίοδο η ομάδα του Facebook, προκειμένου να διευκολύνει τη διαδικασία της αναφοράς (report) που μάθαμε από μικρά παιδιά.

Παρά τη μαζική ζήτηση του «dislike» για να μπορούμε να γλεντάμε δημοσίως και με ονοματεπώνυμο φίλους και γνωστούς στη σελίδα, η εταιρεία επέλεξε να μας δώσει ένα εργαλείο που θα το χρησιμοποιούμε κάθε φορά που δεν μας αρέσει ένα σχόλιο και που θα θέλαμε να το εξαφανίσουμε από τα μάτια μας.

Αυτό το κουμπί θα μοιάζει κάπως έτσι:

Το «dislike» έχει απορριφθεί εδώ και καιρό από το Facebook, καθώς τα στελέχη της εταιρείας  θεώρησαν ότι η δημιουργία ενός αρνητικού κλίματος θα οδηγούσε σε λιγότερα posts, χαμηλότερη κινητικότητα και, άρα, μείωση των κερδών.

Έτσι, το «dislike» αντικατέστησαν οι χαριτωμένες αντιδράσεις που χρησιμοποιείται εδώ και μήνες όταν πανηγυρίζετε, χαχανίζετε, εντυπωσιάζεστε ή θλίβεστε με κάτι.

Με το «downvote», το οποίο υπάρχει ήδη σε κάποιους χρήστες για λόγους δοκιμής, θα μπορείτε να δηλώνετε στο facebook πότε δεν σας αρέσει κάποιο σχόλιο γιατί το θεωρείτε προσβλητικό ή παραπλανητικό.

We are not testing a dislike button. We are exploring a feature for people to give us feedback about comments on public page posts. This is running for a small set of people in the U.S. only.

Δεν ετοιμάζουμε ένα κουμπί για dislike. Προσπαθούμε να βρούμε ένα εργαλείο που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να μας δίνουν feedback για σχόλια κάτω από δημόσιες δημοσιεύσεις. Αυτό τρέχει ήδη σε λίγους χρήστες που ζουν στις ΗΠΑ.

Οι χρήστες δεν θα γνωρίζουν ότι αξιολογήσατε με κάποιο τρόπο το σχόλιο τους και η πληροφορία αυτή θα είναι διαθέσιμη μόνο στην εταιρεία.

Όπως και να χει, καλύψτε τον κώλο σας, αγαπητοί φίλοι.

Best of internet