Quantcast
THE STREAM

Ένα κάμπριο θα εκτοξεύσει σήμερα στο διάστημα ο Έλον Μασκ

Ρίγη συγκίνησης στους απανταχού εντερπρενέρς


THE NEWSROOM · 6 Φεβρουαρίου 2018

Ένα κάμπριο αυτοκίνητο μια ψεύτικη κούκλα αστροναύτη στη θέση του οδηγού που απ’ το ραδιόφωνο θα ακούει το “Space Oditty” του David Bowie ήταν προφανώς μια φαντασίωση που ο Έλον Μασκ αποφάσισε να την κάνει πραγματικότητα απλά επειδή μπορεί.

Συγκεκριμένα ο ιδρυτής της Tesla Motors και της εταιρίας SpaceX έφτιαξε τον πιο ισχυρό πύραυλο του κόσμου και θα επιχειρήσει να το εκτοξεύσει φορτωμένο με ένα Tesla σήμερα από το Kennedy Space Center.

To κερασί Tesla φορτωμένο στον πύραυλο Falcon Heavy

Ο πύραυλος Falcon Heavy του Μασκ έχει σχεδιαστεί ώστε να έχει διπλάσια ικανότητα ανύψωσης από οποιονδήποτε άλλο πύραυλο. Όμως, λόγω του ιστορικού υψηλού ποσοστού αποτυχίας των παρθενικών πτήσεων, η πτήση δεν θα είναι επανδρωμένη, αλλά θα φέρει μόνο άψυχο φορτίο. Ο Έλον Μασκ αποφάσισε ότι το φορτίο θα είναι το παλιό του κερασί Tesla roadster, όπου στη θέση του οδηγού θα κάθεται μια κούκλα που θα φοράει στολή αστροναύτη, ενώ στο ραδιόφωνο θα παίζει το «Space Oddity» του Ντέιβιντ Μπάουι καθώς το όχημα θα επιχειρηθεί να μπει σε ελλειπτική τροχιά παρόμοια με την τροχιά του Άρη γύρω από τον ήλιο.

Το Falcon Heavy αποτελείται ουσιαστικά από τρεις πυραύλους Falcon 9 της SpaceX, τα οποία είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους. Όμως η διαμόρφωση τριπλής εκτόξευσης έχει απαιτήσει ορισμένες ειδικές μετατροπές για την ομαλή συνεργασία τους. Οι 27 κινητήρες Merlin στη βάση του πυραύλου θα πρέπει να είναι ικανοί να παράγουν σχεδόν 23.000 κιλοβάτ ώσης – υπερδιπλάσια δύναμη από τον σημερινό ισχυρότερο πύραυλο του κόσμου, το Delta IV Heavy, το οποίο εκμεταλλεύεται η ανταγωνιστική περισσότερο από το διπλάσιο από το σημερινό ισχυρότερο πύραυλο του κόσμου, το Delta IV Heavy, το οποίο ανήκει στην ανταγωνιστική πυραυλική εταιρία United Launch Alliance.

«Το αυτοκίνητο θα διανύσει περίπου 400 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τη Γη και θα κινείται με 11 χιλιόμετρα/δευτερόλεπτο», δήλωσε σε δημοσιογράφους σε μια συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα. «Εκτιμούμε ότι θα βρίσκεται σε αυτή την τροχιά για αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια, ίσως πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρόνια».
Τρεις κάμερες που συνδέονται με το αυτοκίνητο θα παρέχουν “επική θέα”, πρόσθεσε ο κ. Musk.

Χιλιάδες θεατές αναμένεται να κατέβουν στο διαστημικό κέντρο Kennedy της Φλόριντα για να παρακολουθήσουν τo event του Musc, ο οποίος θα εκτοξεύσει έναν πύραυλο φορτωμένο με ένα αμάξι του, φορτωμένο με μια κούκλα αστροναύτη, στις 13:30 EST (20:30 ώρα Ελλάδας).

 

Best of internet