Quantcast
THE STREAM

Φασίστες επιτέθηκαν στο Θέατρο Εμπρός και η ΕΛ.ΑΣ. σε γραφεία αριστερής οργάνωσης

Tα γεγονότα σήμερα παρουσιάζουν εντυπωσιακές ομοιότητες με τα αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη


THE NEWSROOM · 4 Φεβρουαρίου 2018

Σε έναν παραλληλισμό με τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia στη Θεσσαλονίκη, επίθεση δέχτηκε σήμερα στις 5 απόγευμα περίπου από φασίστες το κατειλημμένο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ομάδες ακροδεξιών έκαναν επίθεση στο θέατρο που βρίσκεται στην περιοχή του Ψυρρή με μπουκάλια και πέτρες, με την περιφρούρηση της κατάληψης να αναφέρει ότι απώθησε τους φασίστες.

Προξενεί πραγματική απορία το πως ομάδες ακροδεξιών διασχίζουν ανενόχλητες το κέντρο της Αθήνας σε μια από τις αστυνομοκρατούμενες μέρες που έζησε πρόσφατα η πόλη. Εν αναμονή τέτοιων γεγονότων, πολλοί αυτοδιαχειριζόμενοι και κατειλημμένοι χώροι είχαν οργανώσει από μέρες την περιφρούρησή τους για να αποφευχθούν περιστατικά όπως ο εμπρησμός που αναφέρθηκε.

Η δε παρουσία των ακροδεξιών στο συλλαλητήριο και τα πέριξ άφησε τα σημάδια της παντού.

Σε ένα άλλο ανησυχητικό περιστατικό, τα γραφεία του ΝΑΡ στα Εξάρχεια (αριστερής οργάνωσης που συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ) δέχτηκαν επίθεση από μια διμοιρία των ΜΑΤ, με την οργάνωση να καταγγέλει με ανακοίνωσή της πως οι αστυνομικοί πέταξαν δακρυγόνα μέσα στο κτήριο και πως υπήρξαν τραυματισμοί.

Είναι σίγουρα ενδιαφέρουσες οι προτεραιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σήμερα.

Best of internet