Quantcast
THE STREAM

Ποιοι πολιτικοί φόρεσαν σήμερα στολή Μακεδονομάχου στο Σύνταγμα

Τα στελέχη κυβέρνησης και αντιπολίτευσης δεν έχασαν τη σπουδαία ευκαιρία να πάνε με το Βουκεφάλα ως την κάλπη


THE NEWSROOM · 4 Φεβρουαρίου 2018

Είδα φως και μπήκα” ήταν το σημερινό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία για πολλούς από τους πολιτικούς της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Την αρχή έκανε η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά των ΑΝΕΛ, η οποία φυσικά δήλωσε ΑΝΕΛ πράγματα:

«Με την ευθύνη της θέσης μου ως υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης και ως Ελληνίδα, δηλώνω ακόμη μια φορά: Παρούσα στο σημερινό συλλαλητήριο,παρούσα στην απαίτηση της δικαιοσύνης και της ειρήνης,παρούσα στον αγώνα κατά του αλυτρωτισμού, παρούσα για να δηλώσω ακόμη μια φορά την απλή αλήθεια με τα μεγάλα νοήματα: Ότι η Μακεδονία είναι Ελλάδα και η Ελλάδα είναι Μακεδονία»

To εθνικιστικό πανηγυράκι τίμησαν επίσης οι συνήθεις ύποπτοι βουλευτές Δημήτρης Καμμένος των ΑΝΕΛ και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος της ΝΔ. Δε θα μπορούσε με τίποτε να το χάσει το show επίσης ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος διατέλεσε και υπουργός Εξωτερικών στα συλλαλητήρια των 90s και σίγουρα αισθάνθηκε μια κάποια συγκίνηση.

Άλλοι επίδοξοι εκφραστές του εθνικιστικού παραληρήματος ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, η ευρωβουλευτής της Ελιάς, Εύα Καιλή και η Σοφία Βούλτεψη μαζί με τον Βασίλη Κικίλια, τον Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Κώστα Σκρέκα από την Νέα Δημοκρατία και τον Ζορό Παναγιώτη Ψωμιάδη. Φυσικά παρών δε θα μπορούσε να μην είναι και ο Νίκος Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής με τα ορκ του.

 

 

,

 

Best of internet