Quantcast
THE STREAM

Μέγιστες μπαρούφες ακούσαμε απ’ το συνταγματολόγο ομιλητή του συλλαλητηρίου της Κυριακής

Να πει και το άλλο και για τα Ελληνικά που δεν έγιναν παγκόσμια γλώσσα για μια ψήφο


THE NEWSROOM · 2 Φεβρουαρίου 2018

Πλησιάζουμε προς την Κυριακή του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία και όπως διαβάζουμε σε διάφορα site “Πανέτοιμοι δηλώνουν οι διοργανωτές για το συλλαλητήριο της Κυριακής οι οποίοι ρυθμίζουν όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες”. Ένας από τους δύο κεντρικούς ομιλιτές, ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης φαίνεται ότι είναι πραγματικά πανέτοιμος για την Κυριακή, αφού ήδη από τις δηλώσεις που έχει κάνει στο ραδιόφωνο, έχει προλάβει να διαδώσει ένα hoax που έχει καταρριφθεί εδώ και πολλά χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Κασιμάτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98,4, ξεκίνησε να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους θα παρευρεθεί και θα μιλήσει στο συλλαλητήριο, με πρώτο του επιχείρημα εκείνο-το-παλιό-το-hoax που λέει ότι η Μεγάλη Βρετανία όταν μπήκε στην ΕΟΚ αναγκάστηκε να αλλάξει την ονομασία της σε Ηνωμένο Βασίλειο, μετά από βέτο της Γαλλίας που ανησυχούσε για την Γαλλική Βρετάνη:

Η ιστορία αυτή έχει ήδη αναπαραχθεί από όλους τους επιφανείς άνδρες, όπως ο Πάνος Καμμένος για παράδειγμα, ωστόσο είναι εξακριβωμένο ότι δεν ισχύει. Η Μεγάλη Βρετανία εισήλθε στην ΕΟΚ με την πλήρη ονομασία «Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας» και δεν υπήρξε ζήτημα σχετικά με την ονομασία περί “Βρετανίας”.

Παρ’ όλα αυτά, αυτό το παραμύθι για το δήθεν ζήτημα της ονομασίας της Μεγάλης Βρετανίας και την ένταξή της στην ΕΟΚ,ήταν το πρώτο και το βασικότερο επιχείρημα με βάση το οποίο ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης προσπάθησε να στηρίξει την επιλογή του για να  παρευρεθεί και να μιλήσει στο συλλαλητήριο της Κυριακής.

Εμείς του προτείνουμε να επαναλάβει και την ιστορία που λέει ότι τα Ελληνικά δεν έγιναν η “παγκόσμια γλώσσα” ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΠΖΗΦΟ.

Best of internet