Quantcast
THE STREAM

Μεγαλόψυχο δικαστήριο αθωώνει Κασιδιάρη για απειλές θανάτων σε αστυνομικούς το 2012

Τα ΜΜΕ είναι πολύ απασχολημένα με τις δηλώσεις Ρουβίκωνα για να δώσουν σημασία


THE NEWSROOM · 1 Φεβρουαρίου 2018
Σε αντίθεση με την αντιμετώπιση των ΜΜΕ για τις δηλώσεις του Καλαϊτζίδη, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου δε φαίνεται να εκτίμησε τις απειλές του Κασιδιάρη κατά αστυνομικών το 2012 στη Χερσόνησο στη διάρκεια εκδήλωσης του κόμματος. Ο εκπρόσωπος τύπου της ναζιστικής οργάνωσης είχε δηλώσει μεταξύ άλλων πως «Αν θες να έχεις νεκρούς, στον λόγο μου θα έχεις νεκρούς», το δικαστήριο όμως που έγινε σήμερα το πρωί στο Ηράκλειο τον αθώωσε, με τον ίδιο να μην είναι καν παρών και να εκπροσωπείται από το δικηγόρο του, ενώ απέξω πραγματοποιούνταν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Το στόρι είχε λάβει χώρα κατά η διάρκεια εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής στο ξενοδοχείο «Belvedere» της Χερσονήσου στις 25 Νοεμβρίου 2012, στην οποία συμμετείχαν και οι βουλευτές Μίχος, Μπαμπαρούσης και Παππάς . Αντιφασίστες είχαν πραγματοποιήσει τότε αντισυγκέντρωση στην περιοχή, με αποτέλεσμα ο Κασιδιάρης μαζί με 60-70 χρυσαυγίτες να επιτεθεί φραστικά βρίζοντας χυδαία τους αξιωματικούς της αστυνομίας. Ο λόγος της χυδαίας εξύβρισης είναι πως η αστυνομία δεν προστάτευε αρκετά τη Χρυσή Αυγή αφού άφησε την αντισυγκέντρωση να πραγματοποιηθεί.

Ο Κασιδιάρης είχε μάλλον συνηθίσει να είναι οι αστυνομικοί προσωπικοί του σεκιούριτι και τα πήρε στο κρανίο, με αποτέλεσμα να δηλώνει μπροστά στην κάμερα πως «έρχονται και σπάνε τα αυτοκίνητα και εσείς κάθεστε και τον παίζετε», αλλά και χύμα απειλές προς στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. όπως «Αν θες να έχεις νεκρούς, στον λόγο μου θα έχεις νεκρούς». Να σημειωθεί πως η ομορφιά είχε κορυφωθεί τότε με τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά να ξεδιπλώνει μέσα στην αίθουσα του ξενοδοχείου λάβαρο της χούντας με τον Φοίνικα και τον στρατιώτη.

Η ΕΛ.ΑΣ. από τη μεριά της είχε μέσω του αστυνομικού διευθυντή Ηρακλείου διευκρινίσει πως πήρε μέτρα για να μη συναντηθούν οι δύο συγκεντρώσεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το σπασμένο αυτοκίνητο ανήκε στο Λιμενικό και το είχε χρησιμοποιήσει στέλεχος του Λ.Σ. για να πάει στην εκδήλωση.

Best of internet