Quantcast
THE STREAM

Το δικαστήριο απέτυχε να σταματήσει τον Φιντέλ Κάστρο της Πάτρας

Αθωώθηκε ο Κώστας Πελετίδης που κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος


THE NEWSROOM · 31 Ιανουαρίου 2018

Το 2014, το δημοτικό συμβούλιο Πάτρας αποφάσισε ότι δεν θα στείλει στην τότε κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) τους φακέλους των εργαζομένων στο Δήμο, σε μία προσπάθεια να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργαζομένων του Δήμου.

Η κίνηση αυτή βρήκε το δήμαρχο της Πάτρας, Κώστα Πελετίδη, να κατηγορείται το 2014 για παράβαση καθήκοντος. Ο ίδιος, σε υπόμνημά του προς τον ανακριτή, είχε εξηγήσει τότε την απόφαση αυτή κάπως έτσι:

«Είμαστε αντίθετοι με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στους ΟΤΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Στον Δήμο Πατρέων έχουμε 324 εργαζόμενους ΙΔΑΧ που μονιμοποιήθηκαν, μέσω της διαδικασίας ΑΣΕΠ, καθόλα νόμιμα. Θέμα ανοχής ή συγκάλυψης πλαστών δικαιολογητικών δεν υφίσταται. Δεν καλύπτουμε διαδικασίες με πλαστά δικαιολογητικά σε καμία περίπτωση. Με βάση τα παραπάνω αρνηθήκαμε ως δημοτική Αρχή να δώσουμε τους ατομικούς φακέλους για επανέλεγχο, δίνοντας αντίστοιχες εντολές στις διοικητικές υπηρεσίες του δήμου».

Σήμερα που είχε προγραμματιστεί η δίκη, ο Κώστας Πελετίδης έσκασε στο Δικαστήριο με δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους, την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, τους αντιδημάρχους αλλά και με όλους τους εργαζόμενους του Δήμου, των οποίων τα δικαιώματα προσπάθησαν να υπερασπιστούν το 2014.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών τελικά τον αθώωσε και ο ίδιος σε δήλωσή του είπε, μεταξύ άλλων:

«Η Δημοτική Αρχή επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους, ότι αντιμετωπίζει και αυτή τη δίκη μαζί με τους δημότες και τους εργαζόμενους του Δήμου, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους και στο δίκαιο αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα».

Best of internet