Quantcast
THE STREAM

Τελικά η Εκκλησία άλλαξε γνώμη και θα πάει στο συλλαλητήριο

Attend της τελευταίας στιγμής από την Αρχιεπισκοπή


THE NEWSROOM · 31 Ιανουαρίου 2018

Όπου γάμος και χαρά, η εκκλησία πρώτη, οπότε λίγη εντύπωση προκαλεί ότι τελικά στο επερχόμενο συλλαλητήριο για την Μακεδονία θα δώσει το παρόν και η εκκλησία, παρ’ ότι με ανακοινώσεις ανέφερε ότι δεν επικροτεί τα συλλαλητήρια. Ωστόσο, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποφάσισε να κάνει στροφή 180 μοιρών και να χριστοδουλίσει την 4η Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου επισκέφτηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, υπέβαλαν τα σέβη τους, ζήτησαν την ευχή του και του έκαναν και επίσημο invitation.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τους διοργανωτές του συλλαλητήριου της Κυριακής

Μετά τη συνάντηση, η Εκκλησία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζεται ότι θα συμμετάσχει επισήμως και η ίδια, με τρεις μητροπολίτες (Σύρου, Δράμας και Χίου). Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι ο αρχιεπίσκοπος επανέλαβε «την ξεκάθαρη θέση» της Εκκλησίας περί της μη αποδοχής του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγου του ως συστατικού του ονόματος του κράτους της ΠΓΔΜ και τόνισε ότι «κάθε έκφραση υπερασπίσεως των δικαίων της Μακεδονίας μας είναι επαινετή, αρκεί αυτή να είναι γνήσια, ανιδιοτελής και πηγαία, και πάντα στο πνεύμα μίας νόμιμης και δημοκρατικής εκδήλωσης».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ο αρχιεπίσκοπος είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Μετά τη συνάντηση, η αρχιεπισκοπή με ανακοίνωση της, είχε καλέσει σε εθνική συναίνεση και συνεννόηση, ενώ είχε ταχθεί εναντίον των συλλαλητηρίων, αναφέροντας συγκεκριμένα: «αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία».

Best of internet