Quantcast
THE STREAM

Σε πανηγυράκι της Χρυσής Αυγής μετέτρεψε live του ο Νότης Σφακιανάκης

Ναζιστικοί χαιρετισμοί, χρυσαυγίτικα συνθήματα και αποθέωση του Νίκου Μιχαλολιάκου


THE NEWSROOM · 30 Ιανουαρίου 2018

Ένα μήνα περίπου μετά τη χοροεσπερίδα του Ομίλου Φίλων της Ελληνικής Αστυνομίας στο Νότη Σφακιανάκη, ο τραγουδιστής φιλοξένησε στο κέντρο του και δεύτερη «εκδήλωση», αυτή τη φορά της Χρυσής Αυγής, που όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα, αποτελεί τον αγαπημένο του πολιτικό χώρο.

Η «εκδήλωση» έγινε την Παρασκευή και ο Νότης Σφακιανάκης μαστουρωμένος από εθνικιστικά αισθήματα έλεγε διάφορα τραγούδια του ενώ από πίσω έπαιζε σε video wall μία τεραστίων διαστάσεων ελληνική σημαία.

Κατά τη διάρκεια του τραγουδιού «Ήταν τρελός» έπαιζαν βίντεο με τη δολοφονία του κύπριου Σολωμού Σολωμού από τούρκους ελεύθερους σκοπευτές κατά τη διάρκεια της κηδείας του Τάσου Ισαάκ.

Όταν τελείωσε το τραγούδι, ο Νότης Σφακιάνακης άρχισε να αποθεώνει τους χρυσαυγίτες λέγοντάς τους ότι είναι μαζί τους γιατί αυτό που κάνουν είναι αντίσταση:

«Αν ζούσε στις μέρες μας [ο Σολωμός Σολωμού] σίγουρα θα ήταν μαζί σας. Κάνετε αντίσταση. Κι εγώ υποστηρίζω τους αντιστασιακούς του σήμερα».

Από κάτω βρισκόντουσαν περίπου 400 μέλη της Χρυσής Αυγής που φώναζαν ξανά και ξανά το σύνθημα «Αίμα-Τιμή-Χρυσή Αυγή», ενώ κάποιοι από αυτούς, όπως φαίνεται στη φωτογραφία και το σχετικό βίντεο- έκαναν το ναζιστικό χαιρετισμό γιατί μπορούν.

Ο τραγουδιστής τότε τους ξεκαθάρισε ότι δεν ακολουθεί ο ίδιος στα συνθήματα γιατί «το αισθάνεται μέσα του».

Αφού τελείωσε προσωρινά το παραπάνω πανηγυράκι, ο Νότης Σφακιανάκης θεώρησε ότι ήταν μία καλή αφορμή να αποθεώσει και λίγο τον αρχηγούλη τους, Νίκο Μιχαλολιάκο. Κάπως έτσι, αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό από το 1998, όταν ο «Νίκος» κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής «Ζούγκλα», πέταξε μία καρύδα στο σκηνοθέτη Κολλάτο, επειδή τόλμησε να διαφωνήσει δημοσίως μαζί του.

Πρόκειται επί της ουσίας για την πρώτη φορά που η Χρυσή Αυγή θα επιχειρήσει να κάνει επίδειξη ισχύος σε τηλεοπτικό στούντιο, για να ακολουθήσει λίγα χρόνια αργότερα το χαστούκι στη Λιάνα Κανέλλη και το νερό στη Ρένα Δούρου.

Ο Νότης Σφακιανάκης περιέγραψε με ενθουσιασμό εκείνη την κίνηση λέγοντας τα εξής:

Θυμάμαι που πριν από καμιά 15αριά χρόνια, ίσως και παραπάνω, που έβλεπα μία εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Λοιπόν, στη μία γωνία ο Νίκος, στην άλλη γωνία ο σκηνοθέτης ο Δημήτρης ο Κολλάτος. Εριστικός ο Κολλάτος, όπως όλοι αυτοί οι -πώς να τους πω- διανοούμενοι. Οι οποίοι είναι έτσι κάπως … χαλαρά. Χαλαρά άμα σου κλέβουν την πατρίδα ρε γελοίε; Χαλαρά θα το αντιμετωπίσεις; Και του έλεγε εκεί διάφορα του Νίκου και του λέει ο Νίκος “σε παρακαλώ μην με προσβάλλεις. Γιατί η αξιοπρέπειά μου δεν μου το επιτρέπει”. Του το είπε μία, του το είπε δύο, ίσως και τρεις φορές. Την τέταρτη… Το έχω καταγράψει στη μνήμη μου γιατί έτσι λειτουργώ, ανθρώπους που κάνουν πράξεις να τις αναλύω και να βγάζω συμπεράσματα. Ο αυθορμητισμός, λοιπόν, είναι πολύ μεγάλο προτέρημα […] Και του το λέει μία, δύο τρεις… “άντε γαμήσου”. Του πετάει μία καρύδα […] Αυτό το αυθόρμητο κρατάω στη μνήμη μου και γι’ αυτό υποστηρίζω, γιατί βλέπω ότι υπάρχει συνέχεια, συνέπεια.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο από τη χρυσαυγίτικη φιέστα παρακάτω.

Best of internet