Quantcast
THE STREAM

Αλάνι αγελάδα το σκάει από τη φάρμα για να πάει να ζήσει χίπικα με βίσονες

Είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες βλέπουν κάτι τέτοιο, αλλά μάλλον και η τελευταία


THE NEWSROOM · 26 Ιανουαρίου 2018

Στροφή στον αναρχισμό φαίνεται πως έκανε μια οικόσιτη αγελάδα στην Πολωνία, εννοώντας την εκδοχή της γνωστής σαπουνόπερας με τσόπερ μηχανές που λέγεται Sons Of Anarchy. Όπως όλα δείχνουν, μια ωραία μέρα η αγελάδα αποφάσισε ξαφνικά να παρατήσει τη βαρετή μικροαστική ζωή στη φάρμα και να την κοπανήσει για να πάει να ζήσει με τους αλήτες βίσονες, προκαλώντας σοκ στους αρμόδιους επιστήμονες.

Μετά τη μεγάλη απόδραση, η αγελάδα απέκτησε μια νέα ζωή με τη νέα της παρέα στο πρωτόγονο δάσος Bialowieza. Εκεί δίπλα στα σύνορα με τη Λευκορωσία είναι που αράζει με τα άγρια φιλαράκια της ζώντας το χιπισμό μακριά από τη ρουτίνα της φάρμας. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο TVN24, το κοπάδι που υιοθέτησε την αγελάδα περιλαμβάνει επίσης πενήντα περίπου βίσονες.

H μεγάλη απόδραση της αγελάδα παρατηρήθηκε για πρώτη φορά τον Περασμένο Νοέμβριο από τον ορνιθολόγο Adam Zbyryt και επιβεβαιώθηκε πρόσφατα από τον βιολόγο Rafal Kowalczyk, ο οποίος σχολίασε επίσης ότι φαίνεται να χαίρει άκρας υγείας και να τα έχει βρει μια χαρά με το κοπάδι.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η αγελάδα μάλλον αποφάσισε να ενωθεί σε ομοσπονδία με τους βίσονες αφού αυτοί της έδειξαν αλληλεγγύη απέναντι σε επίθεση από λύκους που δέχτηκε. Οι επιστήμονες δηλώνουν ότι είναι η πρώτη φορά που βλέπουν αγελάδα μαζί με βίσονες, αλλά μάλλον δε θα είναι και η τελευταία.

(πηγή)

Best of internet