Quantcast
THE STREAM

Όλη η αλήθεια για το νεοελληνισμό σε ένα σύνθημα στο Λευκό Πύργο

Αντίφα συνθήματα και μοτοπορεία στη Θεσσαλονίκη ενάντια στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό ζήτημα


THE NEWSROOM · 20 Ιανουαρίου 2018

Ένα σύνθημα=χίλιες λέξεις λέει ένα ρητό που μόλις επινοήσαμε, αλλά τουλάχιστον ταιριάζει στην προκειμένη περίπτωση για τα συνθήματα που γράφτηκαν στον Λευκό Πύργο από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Τη στιγμή που στη Θεσσαλονίκη ενορχηστρώνονται συλλαλητήρια από την εκκλησία και από εθνικιστικές ομάδες για το Μακεδονικό ζήτημα, κάποιοι έγραψαν αντιφασιστικά συνθήματα στη βάση του Λευκού Πύργου, εν όψει του αυριανού συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό.

Τα συνθήματα τα οποία γράφτηκαν χτες το βράδυ της Παρασκευής στον Λευκό Πύργο και στον περιβάλλοντα χώρο είναι: «Έλληνας δεν γεννιέσαι, καταντάς», «Antifa για πάντα», «Μόνο εντατικές για τους εθνικιστές» και «Κοιμάσαι πατριώτης, ξυπνάς φασίστας».

Η αστυνομία, που διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό, προσήγαγε αργά το βράδυ της Παρασκευής πέντε άτομα, που, ωστόσο, αφέθηκαν ελεύθερα λίγο αργότερα, καθώς δεν προέκυψε συμμετοχή τους στο συμβάν. Ακόμη, σήμερα πραγματοποιήθηκε μοτοπορεία από άτομα του αντιεξουσιαστικού και αντιφασιστικού χώρου με αφορμή το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

EUROKINISSI / MOTIONTEAM

EUROKINISSI / MOTIONTEAM

Φωτογραφίες: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ, EUROKINISSI

Best of internet