Quantcast
THE STREAM

Ο Ντόναλντ Τραμπ απένειμε βραβεία Fake news στα ΜΜΕ που δε χωνεύει

Αφού δεν παίρνει ο ίδιος βραβεία, είπε να μοιράσει τα δικά του


THE NEWSROOM · 18 Ιανουαρίου 2018

Όλοι θέλουν να δίνουν βραβεία, αγαπητοί φίλοι και όπως δώσαμε κι εμείς βραβεία «Άντε Γαμήσου 2017» κάτι τέτοιο προφανώς ζήλεψε και θέλησε να κάνει και ο πορτοκαλί πλανητάρχης καθιερώνοντας τα «Fake News Awards 2017», κατηγορώντας δηλαδή ξανά τα Mέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι αναπαράγουν ψεύτικες ειδήσεις με σκοπό να πλήξουν το έργο της προεδρίας του. Ο Ντόνταλντ Τραμπ, με ένα tweet του κάνει λόγο για τα «αποτελέσματα των πολυαναμενόμενων βραβείων Fake News για το 2017»:

Μάλιστα το λινκ για τα “Fake News Awards” παραπέμπει σε μια υποσελίδα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, ενώ «βραβείο» έλαβαν οι συνήθεις στόχοι του Τραμπ, δηλαδή η New York Times, το CNN και η Washington Post. Μεταξύ άλλων, ο Τραμπ στρέφεται ειδικά εναντίον εκείνων που προβάλλουν την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ για την ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη της ομάδας του με τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

Ωστόσο, η επιθετική στάση του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν ενθουσιάζει όλα τα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Συγκεκριμένα, δύο Αμερικανοί Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές κατήγγειλαν εκ των προτέρων τη στάση του Τραμπ. Ο Τζεφ Φλέικ σε ομιλία του στην Αριζόνα έκανε λόγο για επικίνδυνη παρέκκλιση του Τραμπ και τις σχεδόν καθημερινές επιθέσεις του εναντίον δημοσιογράφων, μιλώντας για «σταλινικού» τύπου συμπεριφορά, ενώ ο Τζον Μακέιν ζήτησε από τον Τραμπ να σταματήσει «να επιτίθεται εναντίον του Τύπου».

O πορτοκαλί πλανητάρχης φρόντισε με ένα άλλο tweet του να τονίσει ότι υπάρχουν και ΚΑΛΕΣ ειδήσεις που αφορούν την προεδρία του και που αποτελούν αφορμή για να είναι περήφανοι οι Αμερικάνοι:

«Παρά την πολύ διεφθαρμένη και ανέντιμη κάλυψη ορισμένων ΜΜΕ, υπάρχουν άφθονες ΚΑΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ για τις οποίες οι Αμερικανοί μπορούν να είναι υπερήφανοι!»

 Ενδιαφέρον θα είχε πάντως ο Τραμπ να μοίραζε αντιστοίχως και αγαλματίδια στους δημοσιογράφους που κατηγορεί για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Αυτό θα είναι σίγουρα ένα τρόπαιο που αξίζει τον κόπο να βάλει κανείς πάνω από το τζάκι του.

Best of internet