Quantcast
THE STREAM

Η ACAB Τζένη Ιωακειμίδου καταγγέλλει στο facebook τη συμπεριφορά αστυνομικών

Η ίδια αναφέρει ότι οι αστυνομικοί καθυστερούσαν επιδεικτικά τη διαδικασία


THE NEWSROOM · 18 Ιανουαρίου 2018

Με μια εκτενή ανάρτησή της, η ηθοποιός Τζένη Ιωακειμίδου καταγγέλλει τη συμπεριφορά αστυνομικών που τη σταμάτησαν για υπερβολική ταχύτητα όταν το πρωί της Δευτέρας μετέφερε το παιδί της με σπασμούς στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με την ίδια, οι αστυνομικοί δεν έδειξαν καμία κατανόηση στην περίσταση, όχι για την παράβλεψη της κλήσης, αλλά ούτε καν για την επίσπευση της διαδικασίας, προκειμένου να πάει το παιδί της εγκαίρως στο νοσοκομείο:

Σήμερα το πρωί πηγαινοντας το παιδί μου στο νοσοκομείο με αναμμένα τα αλάρμ σε όλη τη διαδρομή κάπου στη Λ.Βουλιαγμενης …

Posted by Jenny Ioakeimidou C on Montag, 15. Januar 2018

Σύμφωνα όσα αναφέρει η ηθοποιός στην ανάρτησή της, οδηγούσε στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης με 128χλμ την ώρα, με αναμμένα τα αλάρμ σε όλη τη διαδρομή, όταν τη σταμάτησε νεαρή αστυνομικός «με ύφος σαράντα καρδιναλίων», ενώ καταγγέλλει ότι η αστυνομικός καθυστερούσε επιδεικτικά τη διαδικασία:

«Δεν ζητάω κατανόηση, να μην μου κόψει κλήση την παρακαλω ομως να μη με καθυστερήσει. Εκείνη με εκνευριστικά αργους ρυθμούς κοιτάζει για ώρα τα χαρτιά (δεν έχω ιδέα τι έψαχνε ?) παίρνω τηλ την παιδίατρο για να της επιβεβαιώσει ότι το παιδί εξετάστηκε πριν λίγο και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο μήπως και ευαισθητοποιηθεί. Εκείνη όμως με απαξιωτικό ύφος αρνήθηκε να μιλήσει με τη γιατρό.
Μετά από 15 λεπτά (φαίνεται και από τις κλήσεις στο κινητό μου) το παιδί να κλαίει (δεν ξέρω πως κράτησα την ψυχραιμία μου) και εκείνη ατρόμητη μου δίνει την κλήση και μου κρατάει το δίπλωμα. Φεύγοντας λοιπόν της λέω: με την καθυστέρηση αυτή θα αναγκαστώ να πάω τώρα πιο γρήγορα για να μην κινδυνέψει κ άλλο το παιδί μου.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα λεγόμενα της ηθοποιού, το ίδιο περιπολικό την σταμάτησε λίγο πιο κάτω, όπου τελικά στο νέο έλεγχο της κράτησαν και την άδεια του αυτοκινήτου:

«Δεν έχω απομακρυνθεί 300 μέτρα κ το ίδιο περιπολικό ανάβει τη σειρήνα με πλησιάζει δίνοντας μου εντολές από το μεγάφωνο του περιπολικού που να σταματήσω (λες και ήμουν εγκληματίας!!!) σταματάω λοιπόν ξανά δεξιά και ο οδηγός (μόνος του μέσα στο περιπολικό και με πολιτικά ρούχα) μιλώντας μου στον ενικό και με προσβλητικό τρόπο (είπαμε σαν να ήμουν εγκληματίας) μου ζητάει την άδεια και το δίπλωμα (που μου είχαν κρατήσει πριν από λίγα λεπτά) του δίνω πάλι ότι χαρτιά είχα κ μου κρατάει την άδεια του αυτοκινήτου λέγοντας μου: έλα έλα τελείωνε, πήγαινε τώρα!!»

Παράλληλα, όπως διαβάζουμε στο reader.gr, το οποίο επικαλείται αστυνομικές πηγές, η αστυνομία ισχυρίζεται αφ’ ενός ότι η ηθοποιός έτρεχε με 138χλμ/ώρα, δηλαδή 50 χλμ/ώρα πάνω από το επιτρεπτό όριο, ενώ μάλιστα ισχυρίζονται ότι η Τζένη Ιωακειμίδου άργησε να υπακούσει στο σήμα της αστυνομίας για να ακινητοποιήσει το όχημα. Μετά από τον πρώτο έλεγχο και την πρώτη κλήση, σύμφωνα πάντα με όσα μεταδίδει το Reader, η ηθοποιός πέρασε ένα κόκκινο σηματοδότη την ώρα που μιλούσε στο κινητό της τηλέφωνο, οπότε ένας αστυνομικός της έκανε σήμα για να σταματήσει ξανά. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, η ηθοποιός «έθεσε σε κίνδυνο τη δική της ζωή, τη ζωή του παιδιού της, αλλά και τη ζωή των ανυποψίαστων ανθρώπων που εκείνη τη στιγμή είτε πήγαιναν στη δουλειά τους, είτε γύριζαν στο σπίτι τους, είτε έκαναν την βόλτα τους ανυποψίαστοι».

Πάντως το παιδί της ηθοποιού είναι καλά, σύμφωνα με την ίδια, ενώ στο τέλος της ανάρτησής της αναφέρει με νόημα ότι «Η εξουσία πρέπει να δίνεται σε ανθρώπους που είναι ικανοί να την διαχειριστούν αλλιώς γίνονται επικίνδυνοι».

Best of internet