THE STREAM

Στο μεταξύ, οδηγός λεωφορείου αφήνει επιβάτες στη βροχή μέχρι να φάει τον γύρο του

Όπως λένε «η ώρα του φαγητού είναι ιερή»


THE NEWSROOM · 16 Ιανουαρίου 2018

Μεθυσμένος από ηδονή και σκεπτόμενος μόνο το παραγεμισμένο του πιτόγυρο, οδηγός του λεωφορείου 230, άφησε τους απαιτητικούς επιβάτες να τρώνε τουλούμια από βροχή στη μούρη μέχρι να ολοκληρώσει το γεύμα του στην αφετηρία της γραμμής, στην περιοχή Ζωγράφου.

Σύμφωνα με την καταγγελία μίας φοιτήτριας που μένει στην περιοχή, ο οδηγός του λεωφορείου έφτασε καθυστερημένα στη στάση και ανακοίνωσε σε όσους περίμεναν εκεί ότι θα περάσει άλλο λεωφορείο να τους πάρει. Ο ίδιος, έκατσε μέσα στο όχημα με κλειστές τις πόρτες και απολαμβάνοντας τη θαλπωρή του air condition, υποχρέωσε ντελιβερά να του φέρει μέσα στη βροχή ένα μερακλίδικο τζατζικένιο πιτόγυρο.

Στη συνέχεια παρέλαβε την παραγγελία του, ενώ εξακολουθούσε να μην αφήνει τους επιβάτες που είχαν λιώσει από τη βροχή να μπουν μέσα. Στο μεταξύ, όπως γράφει στην καταγγελία της η φοιτήτρια, άρχισε να τρώει λαίμαργα το σουβλάκι του, επιδεικνύοντάς το στους νηστικούς επιβάτες, ενώ μιλώντας στο τηλέφωνο με κάποιον γνωστό, περηφανευόταν για την κίνησή του.

Κάπου εκεί έφτασε το επόμενο 230,που υποτίθεται ότι θα τους εξυπηρετούσε,  όμως και ο δεύτερος οδηγός αρνήθηκε να τους πάρει αφού, όπως είπε, είχε τελειώσει η βάρδια του.

Μόνο μετά από κάποια ώρα και αφού ο οδηγός γέμισε το στομάχι του και συλλογίστηκε κάτω από τον βροχερό ουρανό, τους έβαλε μέσα και τους πήγε στα σπίτια τους.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την καταγγελία της φοιτήτριας.

Ως φοιτήτρια στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια και ζώντας στην περιοχή Ζωγράφου, αναγκάζομαι να χρησιμοποιώ αρκετά τα λεωφορεία για τη μετακίνησή μου, όπως και πολύς επίσης κόσμος. Αυτό που μου συνέβη το βράδυ της Παρασκευής 12 Ιανουαρίου και ώρα 21.30-21.45 ήταν τουλάχιστον εξωφρενικό. Περίμενα το λεωφορείο 230 από την αφετηρία (Παλιό τέρμα ή Νεκροταφείο) και έστω και καθυστερημένα φτάνει ο οδηγός του 230 στη στάση μας και μας λέει ότι θα έρθει άλλο λεωφορείο να μας πάρει και να περιμένουμε.

Να σημειωθεί ότι εκείνη τη στιγμή έξω έβρεχε ορμητικά και έκανε κρύο. Ο οδηγός άραξε με το κινητό του μέσα στο λεωφορείο χωρίς να μας ανοίξει φυσικά τις θύρες για να εισέλθουμε στο όχημα κατά την αναμονή μας ενόψει των κακών καιρικών συνθηκών. Το ακόμα πιο εξοργιστικό ήταν ότι παράγγειλε σουβλάκια και κατέφθασε ο ντελιβεράς μέσα στη βροχή και του τα παρέδωσε. Έτρωγε επιδεικτικά μπροστά μας και γελούσε μιλώντας ταυτόχρονα σε κάποιον οικείο του στο τηλέφωνο και κορόιδευε την κίνησή του αυτή, ότι έτρωγε δηλαδή σουβλάκια χαλαρά και τι είχαν μέσα και σε φάση »έχω αφήσει τους ηλίθιους έξω να περιμένουν».

Μετά από αρκετά λεπτά φτάνει δεύτερο λεωφορείο στο οποίο κάνουμε την κίνηση να εισέλθουμε (υποτίθεται ότι ήταν αυτό που μας είχε πει ο οδηγός προηγουμένως να περιμένουμε να μας πάρει) και ξανά «τρώμε άκυρο» από τον οδηγό, καθώς μας λέει και αυτός ότι τελείωσε τη βάρδια του.

Ξανακατεβαίνουμε λοιπόν και συνεχίζουμε να περιμένουμε μέσα στη βροχή για ένα θαύμα. Μετά από κάποια λεπτά ο οδηγός τελείωσε τα σουβλάκια του προφανώς, χάζεψε λίγο και τελικά αποφάσισε να μας κάνει τη χάρη και να ανοίξει τις πόρτες για να εισέλθουμε στο όχημα.

Μπαίνουμε στο όχημα λοιπόν, μια διάχυτη μυρωδιά τζατζικιού κατακλύζει τον αέρα, αλλά το προσπερνώ. Εκείνη τη στιγμή ήλπιζα ότι επιτέλους θα ξεκινήσει τη διαδρομή, αλλά έκανα λάθος. Μας είπε τελικά να ξανακατέβουμε και να μπούμε σε ένα τρίτο λεωφορείο που μόλις είχε φτάσει στο σημείο. Κατά τη διάρκεια όλου αυτού του περιστατικού βρισκόμουν σε τηλεφωνική επαφή με τον φίλο μου ο οποίος με περίμενε και είχα καθυστερήσει και στον οποίο μετέφερα κατευθείαν το σκηνικό αυτό. Εκείνη τη στιγμή τηλεφώνησε στα κεντρικά του ΟΑΣΑ για να διηγηθεί το απαράδεκτο περιστατικό.

Τον αγνόησαν και του είπαν πως δεν έχουν καμιά τέτοια πληροφορία για τη γραμμή στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και στη συγκεκριμένη περιοχή και ότι αν θέλει μπορεί να παραπονεθεί με ηλεκτρονικό μήνυμα. Κοινώς τον «έγραψαν» και αδιαφόρησαν».

 

Best of internet