Quantcast
THE STREAM

Σε άχαστη εκδήλωση για τους Σαμουράι και το Χαρακίρι θα μιλήσει ο Βύρων Πολύδωρας

Ελπίζουμε να μην παραλείψει να πει κάτι και για τη γράνα που κόβει και γλείφει την άσφαλτο


Χρήστος Πρόεδρος · 12 Ιανουαρίου 2018

Μύστης του αξιακού κώδικα των σαμουράι και παίκτης-ρέκτης του Ιαπωνικού πολιτισμού αποδεικνύεται ο πρώην βουλευτής Βύρων Πολύδωρας, αγαπητοί φίλοι, μιας και ο ίδιος πρόκειται να κάνει την εισήγηση σε σχετική επερχόμενη εκδήλωση για τους σαμουράι.

Ο Βύρων προφανώς θα δώσει μια από τις inspiring ομιλίες του, σχετικά με τους σαμουράι και την Άπω Ανατολη, όπως προειδοποιεί και η Πρόσκληση για την εκδήλωση.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό event στο facebook:

«Εισηγητής, ο μεταφραστής του βιβλίου “Bushido”, τ. Πρόεδρος Βουλής και τ. Υπουργός, Βύρων Πολύδωρας».

Καλά ακούσατε, αγαπητοί φίλοι. Ο Βύρων ο Πολύδωρας φαίνεται ότι έχει πράγματι εντρυφήσει στη φάση των σαμουράι, αφού το 1996 επιμελήθηκε τη μετάφραση του βιβλίου “Μπουσίντο, ο Κώδικας των Σαμουράι” από τις εκδόσεις Καστανιώτη

Διαβάζουμε στην περιγραφή του βιβλίου:

«Ο Βύρων Γ. Πολύδωρας μας εισάγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο θέμα του Μπουσίντο. Το Μπουσίντο (ή Οδός του Σαμουράι) ως άγραφος κώδικας της ηθικής και της εκπαίδευσης των μπουσί (πολεμιστών) αναπτύχθηκε την εποχή του φεουδαλισμού στην Ιαπωνία ενώ μαίνονταν οι πόλεμοι ανάμεσα στους ισχυρούς φεουδάρχες, οι οποίοι είχαν την εξουσία των επαρχιών της χώρας. (…)

Ο Ιναζό Νιτόμπε σ’ αυτό το βιβλίο, στην έξοχη μετάφραση του Βύρωνα Γ. Πολύδωρα, χωρίς ποτέ να υποκύπτει στον πειρασμό της σχολαστικότητας, μας ξεναγεί στη μεγαλειώδη ιπποτική παράδοση της χώρας του και, διυλίζοντας την εποχή μας μέσα απ’ αυτήν, προσπαθεί να μας θυμίσει τις αρχετυπικές αξίες ζωής».

 

Στη διάλεξη θα εκτεθούν γνήσια παλαιά ιαπωνικά ξίφη, γεωργικά και πολεμικά εργαλεία του 19ου αιώνα και παραδοσιακές ιαπωνικές γράνες.

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΙΝΕ

Best of internet