Quantcast
THE STREAM

Μετά από 16 μήνες, το Μεγάλο Κανάλι έβγαλε ξανά δελτίο ειδήσεων

420 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο χρόνια


THE NEWSROOM · 11 Ιανουαρίου 2018

Σήμερα το μεσήμερι, και για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 1.5 χρόνο, οι εργαζόμενοι του Mega έβγαλαν ένα έκτακτο δελτίο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το οριστικό κλείσιμο του καναλιού, κατόπιν απόφασης των μετόχων του (Βαρδινογιάννης, Μαρινάκης και Σαββίδης).

Οι 420 εργαζόμενοι (δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι) του Mega, μετά από δύο χρόνια απλήρωτης εργασίας και παρά τις υποσχέσεις περί επαναλειτουργίας του καναλιού, συνειδητοποίησαν ξαφνικά ότι οι μέτοχοι δεν κατέθεσαν ποτέ φάκελο στο ΕΣΡ, με τον οποίο θα διεκδικούσαν μία τηλεοπτική άδεια.

Στο μεταξύ, με την απλήρωτη εργασία που παρείχαν, στα ταμεία των τραπεζών συσσωρεύτηκαν όλο αυτό το διάστημα 50.000.000 ευρώ από τα διαφημιστικά πακέτα.

Γενική Συνέλευση των εργαζομένων. Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Όπως είχε οριστεί από τον αντιπρόεδρο του ΕΣΡ, Ροδόλφο Μορώνη, τα κανάλια που δεν κατέθεσαν φάκελο μέχρι το τέλος τις προθεσμίας, δηλαδή μέχρι σήμερα (Πέμπτη 11/1), θα σταματήσουν να εκπέμπουν στα τέλη του επόμενου μήνα.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση των 420 απλήρωτων εργαζομένων.

«Αυτές τις ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα έγκλημα σε βάρος 420 εργαζομένων του MEGA. Δημοσιογράφοι, Τεχνικοί και Διοικητικοί υπάλληλοι στήριξαν απλήρωτοι εδώ και 2 χρόνια το κανάλι προκειμένου να μην κλείσει. Τώρα αποκαλύπτεται ότι εξαπατήθηκαν.

Στα ταμεία των τραπεζών συσσωρεύθηκαν 50 εκ. ευρώ από διαφημίσεις, όμως οι μέτοχοι του καναλιού αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. To MEGA οδηγείται σε ξαφνικό θάνατο.

Οι μέτοχοι του MEGA και η κυβέρνηση οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους έστω και την ύστατη στιγμή. 420 εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους τίθενται σε άμεσο κίνδυνο».

 

 

Best of internet