Quantcast
THE STREAM

Λάρισα: Δεν θα απολυθούν τελικά οι αχάριστοι που δεν επέστρεψαν το δώρο τους

Χρειάστηκε βέβαια να γίνει καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας και σχετικός χαμούλης στα social media


THE NEWSROOM · 11 Ιανουαρίου 2018

Στροφή 180 μοιρών έκανε η ιδιοκτησία γνωστής αλυσίδας εστίασης στις απολύσεις εργαζομένων που αρνήθηκαν να επιστρέψουν το δώρο των Χριστουγέννων. Σε μια πρακτική που φαίνεται ότι είναι συνηθισμένο στον εργασιακό παράδεισο που ονομάζεται Ελλάδα, η ιδιοκτησία του καταστήματος είχε καταβάλλει το δώρο Χριστουγέννων στους υπαλλήλους, όπως ορίζει ο νόμος, όμως είχε ζητήσει από τους υπαλλήλους να το επιστρέψουν πίσω μόλις το λάβουν. Όταν δύο υπάλληλοι αρνήθηκαν να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων, τότε η ιδιοκτησία ανακοίνωσε την απόλυση των εργαζομένων.

Ωστόσο η έντονη δημοσιότητα και η κατακραυγή που προέκυψε μετά το περιστατικό, φαίνεται ότι ανάγκασε την ιδιοκτησία να αλλάξει εντελώς στάση, αφού όπως διαβάζουμε στο onlarissa.gr, οι εργαζόμενοι απευθύνθηκαν στο Εργατικό Κέντρο ζητώντας βοήθεια, αλλά προπαντός προχώρησαν σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας. Έτσι, τους ανακοινώθηκε πως οι απολύσεις που είχαν κοινοποιηθεί την περασμένη εβδομάδα, ακυρώνονται. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Τάσος Τσιαπλές:

«Είναι σαφώς μία θετική εξέλιξη αλλά πρέπει άπαντες να καταλάβουν πως χωρίς οργάνωση στους χώρους δουλειάς δεν γίνεται τίποτε…»

Φυσικά, παραμένει το ερώτημα τι θα συμβεί με το δώρο Χριστουγέννων που αναγκάστηκαν να επιστρέψουν και οι υπόλοιποι υπάλληλοι του καταστήματος.

Best of internet