Quantcast
THE STREAM

Το τελευταίο μέλος του κλασικού line-up των Motörhead πεθαίνει σε ηλικία 67 ετών

Ο Eddie Clarke, τρίτο μέλος και κιθαρίστας της μπάντας στο ιστορικό τρίο με τους Lemmy και Phil Taylor, έφυγε χθες από πνευμονία


THE NEWSROOM · 11 Ιανουαρίου 2018

Ο κιθαρίστας των Motörhead «Fast» Eddie Clarke έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών σε νοσοκομείο μετά από πνευμονία. O Clarke ήταν ο τελευταίος από τα μέλη που είχαν ιδρύσει τους Motorhead τη δεκαετία του 70. Ο Clarke είχε γνωριστεί με τον Lemmy μέσω του ντράμερ Phil “Philthy Animal” Taylor.

Τα νέα του θανάτου του επιβεβαιώθηκαν και μέσω ανακοίνωσης στην επίσημη σελίδα του γκρουπ στο Facebook στην οποία σημειώνεται «είμαστε συντετριμμένοι από τα νέα που μοιραζόμαστε και που μόλις πληροφορηθήκαμε σήμερα το βράδυ… ο Edward Allan Clarke- ή όπως όλοι τον γνωρίζαμε και τον αγαπήσαμε Fast Eddie Clarke- πέθανε χθες»:

We are devastated to pass on the news we only just heard ourselves earlier tonight…Edward Allan Clarke – or as we all…

Posted by Official Motörhead on Donnerstag, 11. Januar 2018

Ο Clarke ήταν ο πρώτος κιθαρίστας της μπάντας και συμμετείχε στα άλμπουμ από το 1976, μέχρι και το «Iron Fist» του 1982. Το 1982 και ενώ οι Motörhead βρισκόταν σε περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Κλαρκ αποχώρησε από το συγκρότημα με αφορμή τα προβλήματα στις ηχογραφήσεις του ΕΡ “Stand by your Man” με την τραγουδίστρια των Plasmatics, Γουέντι Ο. Γουίλιαμς. Η τελευταία του ζωντανή εμφάνιση με το συγκρότημα έγινε στο «Palladium» της Νέας Υόρκης στις 14 Μαΐου 1982 και αντικαταστάθηκε από τον Μπράιαν Ρόμπερτσον των Thin Lizzy.

 

 

Best of internet