Quantcast
THE STREAM

Κουφάρια αγελάδων και ταύρων ξεβράζουν οι θάλασσες στις Κυκλάδες

Σε Σίφνο, Σύρο και Τήνο ξεβράζονται το ένα μετά το άλλο νεκρά βοοειδή


THE NEWSROOM · 9 Ιανουαρίου 2018

Το ένα μετά το άλλο έρχονται στο φως τα κουφάρια βοοειδών που ξεβράζονται στις ακτές των Κυκλάδων από την αρχή του χρόνου. Το ζοφερό αυτό φαινόμενο για το οποίο μάλλον ευθύνεται κάποιο πλοίο που μετέφερε ζώα, δημιουργεί απορίες για τις συνθήκες με τις οποίες μεταφέρονται αυτά τα ζώα, αλλά και τις συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκαν στη θάλασσα, ώστε να ξεβραστούν τα κουφάρια τους στην ακτή.

Με κόκκινο τα σημεία στα οποία ξεβράστηκαν κουφάρια βοοειδών

Μέχρι τώρα έχουν παρατηρηθεί τέσσερα τέτοια περιστατικά σε τρία διαφορετικά νησιά των Κυκλάδων.

Νεκρός ταύρος που ξεβράστηκε στη Γαλυσσά Σύρου

Όπως διαβάζουμε στο cyclades.gr, το πρώτο περιστατικό, ήταν ενός τεράστιου ταύρου στην παραλία του Γαλησσά Σύρου, τα ξημερώματα της Τετάρτης 3/1. Το νεκρό βοοειδές εντόπισαν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι ειδοποίησαν τις τοπικές αρχές. Για το περιστατικό ενημερώθηκαν τόσο το Λιμεναρχείο Σύρου όσο και ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, συνεργείο του οποίου ανέλαβε την απομάκρυνση του ταύρου από την παραλία  με μπουλντόζα του Δήμου προκειμένου να μεταφέρει σε ειδικό χώρο για να γίνει η ταφή του.

Ο νεκρός ταύρος δεν ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση και εκτιμάται ότι ο θάνατός του επήλθε τις προηγούμενες ημέρες. Εικάζεται ότι ο ταύρος βρέθηκε στη θάλασσα (προφανώς εγκαταλείφθηκε) από φορτηγό πλοίο που διενεργούσε μεταφορές ζωντανών ζώων και έπλεε κοντά στην Σύρο.

Η νεκρή αγελάδα στην Κολυμπήθρα Τήνου

Το δεύτερο νεκρό ζώο ήταν μια αγελάδα που ξεβράστηκε στη Μεγάλη Κολυμπήθρα της Τήνου, ενώ μαρτυρία ανέφερε πως υπήρχε και δεύτερη νεκρή αγελάδα στην περιοχή.

Το Σάββατο 6 Ιανουαρίου, η θάλασσα ξέβρασε άλλη μια Αγελάδα στην παραλία Μαρμάρι της Σύρου, και μια στο βαθύ της Σίφνου.

Νεκρή αγελάδα που ξεβράστηκε στο Μαρμάρι Σύρου

Ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί οι λόγοι για τους οποίους η θάλασσα ξεβράζει ασταμάτητα νεκρά βοοειδή, αλλά προφανώς η πιο πιθανή εξήγηση συμπεριλαμβάνει κάποιο πλοίο μεταφοράς ζώων.

Best of internet