Quantcast
THE STREAM

Και τη Βόρεια Κορέα βομβάρδισε ο ηγέτης Κιμ τον περασμένο Απρίλιο

Όταν λέμε ότι κανείς δεν ξεφεύγει από την πολεμική μηχανή του Κιμ, το εννοούμε


THE NEWSROOM · 4 Ιανουαρίου 2018

Περάσαμε μια χρονιά γεμάτη με πυραυλοειδήσεις από τον αγαπητό ηγέτη Κιμ Γιόνγκ Ουν, ωστόσο μάλλον μια από τις σημαντικότερες ειδήσεις του 2017 την μαθαίνουμε το 2018. Όπως μεταδίδει το περιοδικό The Diplomat, το οποίο επικαλείται πηγές της κυβέρνησης των ΗΠΑ, τον Απρίλιο η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε ένα βαλλιστικό πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς, ο οποίος έπεσε σχεδόν αμέσως μετά από την εκτόξευση του στην πόλη Τοκσόν, η οποία βρίσκεται περίπου δύο ώρες μακριά από την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Diplomat, η αποτυχία του πυραύλου είχε γίνει γνωστή από την πρώτη στιγμή, αλλά τώρα έγινε γνωστό ότι ο πύραυλος τελικά προσέκρουσε σε κατοικημένη περιοχή. Ο πύραυλος ταξίδεψε μόλις 39 χιλιόμετρα πριν πέσει σ’ ένα συγκρότημα βιομηχανικών και αγροτικών εγκαταστάσεων. Την πρόσκρουση του πυραύλου εικάζεται ότι ακολούθησε ισχυρή έκρηξη στο συγκρότημα που βρίσκεται κοντά σε οικιστικά και εμπορικά κτήρια, αλλά δεν έχει γίνει δυνατό να καθοριστεί το αν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες.

Σύμφωνα με την πηγή της κυβέρνησης των ΗΠΑ που έχει γνώση των οπλικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας, οι μηχανές του πυραύλου απέτυχαν μετά από περίπου ένα λεπτό πτήσης, με αποτέλεσμα την καταστροφική αποτυχία. Το βλήμα δεν κατάφερε να πετάξει πάνω από 70 χιλιόμετρα, ενώ τα αποδεικτικά στοιχεία του συμβάντος μπορούν να επιβεβαιωθούν από τις διαθέσιμες δορυφορικές εικόνες από τον Απρίλιο και το Μάιο του 2017.

Βέβαια ο αγαπητός ηγέτης μαθαίνει από τα λάθη του, οπότε οι επόμενες βαλλιστικές εκτοξεύσεις είχαν καλύτερη τύχη.

Best of internet