Quantcast
THE STREAM

Μόνο με χαρτί γιατρού θα βουτήξουν στο νερό οι Ροδίτες φέτος τα Θεοφάνεια

Ούτως ή άλλως όποιος βουτάει στους πέντε βαθμούς είναι για χαρτί γιατρού


THE NEWSROOM · 4 Ιανουαρίου 2018

Τα Θεοφάνεια πλησιάζουν, αγαπητοί φίλοι, και μαζί με αυτά πλησιάζει και το αγαπημένο έθιμο της ελληνικής υπαίθρου που υπαγορεύει ότι σε μια από τις πιο παγωμένες φάσεις τις χρονιάς, ένα τσούρμο από λεβεντόπαιδα διαφόρων ηλικιών βουτάει στο νερό για να πιάσει τον Σταυρό.

Κι ενώ τις περισσότερες φορές για να συμμετάσχει κάποιος σε αυτόν τον θεόσταλτο διαγωνισμό αρκεί να παρευρεθεί στην εκάστοτε προβλήτα on time, στη Ρόδο έχουν πάει τα προαπαιτούμενα για την αίτηση συμμετοχής ένα βήμα παραπέρα, αφού ο επίδοξος σταυροπιάστης θα πρέπει να προσκομίσει χαρτί γιατρού που θα λέει ότι all systems running και ότι ο νέος δε θα μείνει στον τόπο.

Συγκεκριμένα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου ανακοίνωσε ότι το τελετουρικό θα λάβει χώρα μπροστά από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Ρόδου ενώ ανέφερε:

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ανάσυρση του Τιμίου Σταυρού πρέπει να προσκομίσουν στο Λιμεναρχείο Ρόδου και συγκεκριμένα στο γραφείο της Λιμενικής Αστυνομίας υπεύθυνη δήλωση συνοδευόμενη από ιατρική βεβαίωση καρδιολόγου ή παθολόγου για την κατάσταση της υγείας τους.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η κατάθεση των δικαιολογητικών θα πραγματοποιείται αυτοπροσώπως, ενώ οι αιτήσεις ανήμερα της εορτής δεν θα γίνονται δεκτές. Επιπλέον, οι ανήλικοι που ενδιαφέρονται να βουτήξουν θα πρέπει να έχουν έγκριση από γονείς/κηδεμόνες. Τελικά οι φιναλίστ θα επιβιβαστούν πάνω σε πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου και «θα πρέπει να φέρουν κόσμιο ένδυμα κολύμβησης (μαγιό)».

Πάντως, όπως διαβάζουμε στη dimokratiki.gr, μέχρι και χτες μονάχα τρία άτομα παρουσιάστηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου για να δηλώσουν συμμετοχή στο έθιμο της ανάσυρσης του τιμίου Σταυρού από τη θάλασσα προσκομίζοντας τις απαιτούμενες ιατρικές βεβαιώσεις.

Best of internet