Quantcast
THE STREAM

Η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου απαντάει στις απειλές του Γιάννη Σμαραγδή

Μάλλον τελικά δεν είναι υποχρεωμένος κανένας να του αρέσει με το ζόρι μια ταινία


THE NEWSROOM · 3 Ιανουαρίου 2018

Η δήλωση του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή να κινηθεί δικαστικά εναντίων των σινεκριτικών που έθαψαν την ταινία του «Καζαντζάκης» δεν πέρασε απαρατήρητη από τη δημόσια σφαίρα, πόσω μάλλον από τους ανθρώπους που ασχολούνται επαγγελματικά με τον κινηματογράφο. Η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου δήλωσε ότι «υπερασπίζεται την ελεύθερη δημόσια κυκλοφορία και της παραμικρής (σ.σ. άποψης).

Η νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή, η οποία έχει πάρει ένα αστεράκι από τη συντριπτική πλειοψηφία των κριτικών κινηματογράφου, ήταν η αφορμή ώστε ο σκηνοθέτης να δηλώσει ότι δέχεται πόλεμο από μια φατριά σκοτεινών ψυχών που θέλουν να τον εξοντώσουν. Από την πλευρά της η ΠΕΚΚ με μια ανακοίνωσή της δήλωσε:

«Η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου δεν προσυπογράφει καμία προσωπική άποψη για τον “Καζαντζάκη”, όμως υπερασπίζεται την ελεύθερη, δημόσια κυκλοφορία και της παραμικρής. Πρόκειται για το αυτονόητο.

Αντιθέτως, μοιάζει τουλάχιστον περίεργο ο κ. Γιάννης Σμαραγδής να “ενοχλείται” αναδρομικά και να απειλεί μερίδα κριτικών, ένα μήνα μετά από τα σχετικά δημοσιεύματα. Μην προεξοφλώντας τις αληθινές του επιδιώξεις, αναμένουμε να κάνει πράξη τις απειλές και να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Ίσως έτσι μεταπηδήσει η υπόθεση από την οθόνη της φαιδρότητας σ’ εκείνη της υπευθυνότητας.

Τότε ίσως επανέλθουμε στην περίπτωσή του.»

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου για την περίπτωση του κυρίου Γιάννη Σμαραγδή, με θερμές ευχές …

Posted by Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (Π.Ε.Κ.Κ.) on Montag, 1. Januar 2018

 

Σας αφήνουμε με ένα μικρό απόσπασμα με μια smooth τοποθέτηση προϊόντος από την περίφημη ταινία:

 

Best of internet