Quantcast
THE STREAM

Άνιωθος youtuber βιντεοσκοπεί και ποστάρει το άψυχο σώμα αυτόχειρα

Το κατέβασε μετά την κατακραυγή στα social media


THE NEWSROOM · 2 Ιανουαρίου 2018

Όλοι γνωρίζαμε μέχρι στιγμής ότι οι περισσότεροι youtubers είναι πρόθυμοι να κάνουν σχεδόν τα πάντα προκειμένου να κερδίσουν κανένα συνδρομητή παραπάνω. Θα θυμάστε, για παράδειγμα, εκείνο τον τύπο που περίμενε 11 μέρες σε μια ουρά για το καινούργιο iphone, επειδή ήθελε να είναι ο πρώτος που θα κάνει το unboxing. Η αυτοθυσία και ταυτόχρονα η απελπισία τους, μπορεί να μας φαινόταν sad, αλλά τις περισσότερες φορές την βρίσκαμε οριακά χαριτωμένη.

Υπάρχει, ωστόσο, πάντα κάποιος μαλάκας που θα ψηθεί να το πάει στο επόμενο επίπεδο και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτός ο τύπος είναι ο 22χρονος Logan Paul, youtuber με περισσότερους από 15.000.000 συνδρομητές στο κανάλι του.

Ο Logan Paul, που από πολλούς χαρακτηριζόταν ως ο «επόμενος Will Smith», όταν βρήκε έναν κρεμασμένο άνθρωπο σε ένα δάσος της Ιαπωνίας θεώρησε ότι δεν ήταν μία καλή στιγμή να ειδοποιήσει τις αρχές, αλλά ότι ήταν μία εξαιρετική ευκαιρία να τραβήξει το άψυχο σώμα να αιωρείται για 15 λεπτά και αργότερα να το ποστάρει στο κανάλι του.

Ο τίτλος του βίντεο ήταν, επίσης, δηλωτικός της ευαισθησίας του, αφού πήγαινε κάπως έτσι: «Βρήκαμε έναν νεκρό στο ιαπωνικό δάσος των αυτοκτονιών».

Περισσότεροι από 1.000.000 χρήστες επισκέφτηκαν το βίντεο πριν αποσυρθεί από τον Logan Paul, μετά από το τρελό κράξιμο που έφαγε στα σχόλια και στα social media.

Αργότερα προσπάθησε να απολογηθεί, αλλά το έκανε μάλλον αποτυχημένα λέγοντας ότι:

«Ποτέ δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοια κριτική, γιατί ποτέ δεν έχω κάνει τέτοιο λάθος έως τώρα. Δεν το έκανα για τα χτυπήματα. Το έκανα γιατί πίστευα ότι μπορώ να φέρω ένα θετικό κύμα στο ίντερνετ. Ηθελα να στρέψω την προσοχή στην αυτοκτονία και την αποτροπή της. Σκέφτηκα ότι αξίζει, αν σώσει έστω και μία ζωή αυτό το βίντεο».

Το πνεύμα των αντιδράσεων στο Twitter ήταν περίπου αυτό:

Best of internet