Quantcast
THE STREAM

Κλασμένοι υποδέχτηκαν το νέο έτος στην Καλιφόρνια

Κι επισήμως νόμιμη η ψυχαγωγική κάνναβη στην πολιτεία των ΗΠΑ


THE NEWSROOM · 2 Ιανουαρίου 2018

Φιλιά και ρόπαλα αντάλλαξαν φέτος οι Καλιφορνέζοι στην αλλαγή του χρόνου, αφού αρκετά χρόνια μετά τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης στην πολιτεία, νομιμοποιήθηκε και η χρήση του πράσινου λουλουδιού και για καθαρά ψυχαγωγικούς λόγους.

Μπάφο θα μπορούν να πίνουν νόμιμα από δω και πέρα όσοι έχουν κλείσει και το 21ο έτος της ζωής τους. Θα επιτρέπεται, επίσης, η καλλιέργεια μέχρι 6 φυτών, ενώ το ανώτερο όριο που θα μπορεί να μεταφέρει κανείς είναι η μία ουγγιά, δηλαδή 28.2 γραμμάρια.

Η χρήση θα επιτρέπεται μόνο σε σπίτια και μόνο υπό τον όρο ότι συμφωνεί ο ιδιοκτήτης, ενώ θα απαγορεύεται αυστηρά σε εστιατόρια, μπαρ και πάρκα. Σύμφωνα με τις αρχές, θα διενεργούνται συχνοί έλεγχοι για να διασφαλίσουν ότι δεν θα κυκλοφορεί κόσμος με χασισορόπαλα στους δρόμους.

Η Καλιφόρνια ήταν η πρώτη πολιτεία που νομιμοποίησε της χρήση της ιατρικής κάνναβης το 1996, αν και η χορήγησή της γινόταν κάτω από πολύ αυστηρούς όρους. Σήμερα, αποτελεί την 8η πολιτεία που επιτρέπει και τη χρήση της για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

 

Best of internet