Quantcast
THE STREAM

Μια γουρουνοκεφαλή πέταξαν στο Δημαρχείο Πύργου για να μπεί καλά η χρονιά

Το ενδεχομένο να είναι θεόσταλτο μήνυμα για ένα καλότυχο 2018 στον Νομό της Ηλείας, εξετάζουν οι αρχές


THE NEWSROOM · 1 Ιανουαρίου 2018

Ένα κεφάλι γουρουνιού αντίκρυσαν στο παρτέρι του Δημαρχείου Πύργου στο Νομό Ηλείας έκπληκτοι (;) οι περαστικοί, χθες το απόγευμα, παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Όπως μεταδίδει το έγκυρο ilialive.gr πολίτες ενημέρωσαν το δημοσιογραφικό μέσο που έσπευσε για ρεπορτάζ στο σημείο. Όπως έγινε αντιληπτό κανείς απο τη δημοτική αρχή δεν γνωρίζει για το περιστατικό που συνέβη το απόγευμα της παραμονής Πρωτοχρονιάς στο κέντρο της πόλης και έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία του Πύργου που δεν είναι συνηθισμένη σε τέτοια περιστατικά.

Όπως σχολιάζουν δημοσιογραφικά μέσα και αναλυτές των άγραφων εθίμων και τελετουργικών που συνηθίζονται στην περιοχή: Κεφάλια χοίρων εκτοξεύονται συνήθως σε περίπτώσεις που κάποιος θέλει να γνωστοποιήσει προς κάποιο πρόσωπο πως ειναι ανεπιθύμητος και -ενίοτε- σε περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με ρατσισμό απέναντι σε ξένους.

Στην περίπτωση αυτή φαίνεται δύσκολο να ισχύει ένα τέτοιο σενάριο και πιθανότατα το “μήνυμα” να έχει αποδέκτη τη δημοτική αρχή του Πύργου, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους…

Έρευνες των αρχών ωστόσο κατευθύνονται περισσότερο προς το ενδεχόμενο το περιστατικό να έχει να κάνει με παιδιά, κατοίκους της περιοχής, σε κάποιο αθώο τους παιχνίδι με κεφάλια γουρουνιών στον κέντρο της πόλης. Ή και σαν κάποιο σημάδι καλοτυχίας για ένα ευτυχισμένο 2018, στον Νομό της Ηλείας και σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Best of internet