Quantcast
THE STREAM

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας έφτιαξαν ρομπότ που λέει κρητικά κάλαντα

Να κάτι που μας έτρωγε πολύ χρόνο μέσα στη μέρα


THE NEWSROOM · 28 Δεκεμβρίου 2017

Τις βασικές χριστουγεννιάτικες δουλειές εκτός από μελομακάρονα κάνει το ρομπότ που έφτιαξαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και, συγκεκριμένα, όσοι συμμετέχουν στην ομάδα «Hyperion Robotics».

Το ρομπότ είναι προγραμματισμένο να τραγουδάει τα κρητικά κάλαντα και να στολίζει με τον ρομποτικό του βραχίονα το χριστουγεννιάτικο δέντρο, όπως φαίνεται και στο βίντεο παρακάτω.

Ο Μηνάς Δασυγένης,ο καθηγητής που επέβλεπε το project είπε ότι το χριστουγεννιάτικο ρομπότ που τραγουδάει και στολίζει, κόστισε πάνω από 5.000 ευρώ. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, σε λίγα χρόνια θα μπορούμε να τα βάλουμε και μέσα στα σπίτια μας.

«Με τον ρυθμό που προοδεύει η τεχνολογία σε λίγα χρόνια τα ρομπότ δεν θα είναι προϊόντα σε εργοστάσια και εξειδικευμένα εργαστήρια, γι’ αυτό και έχει ιδιαίτερη αξία η τεχνογνωσία που αποκτούν σήμερα οι φοιτητές, στον βαθμό που να μπορούν να δημιουργήσουν ένα ρομπότ. Σήμερα είναι πολύ ακριβές αυτές οι κατασκευές -το ρομπότ στο βίντεο έχει κόστος άνω των 5.000 ευρώ- και γι’ αυτόν τον λόγο δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα. Καθώς, όμως, προοδεύει η τεχνολογία και μειώνεται το κόστος τους θα αρχίσουν να μπαίνουν στα σπίτια μας» λέει ο υπεύθυνος της ομάδας ομάδας ρομποτικής «Hyperion Robotics»

Έρχονται τα ρομπότ και μας παίρνουν το χαρτζιλίκι από τα κάλαντα.

 

Best of internet