Quantcast
THE STREAM

Για το κοινό καλό διπλασίασε το μισθό του ο Πρωθυπουργός του Κοσσόβου

Όπως λέει, δεν είχε γραβάτα και πουκάμισο να φορέσει


THE NEWSROOM · 27 Δεκεμβρίου 2017

Έναν μεγάλο έρανο πραγματοποίησαν οι πολίτες του Κοσσόβου, με στόχο ο Πρωθυπουργός τους να φτιάξει καινούργια γκαρνταρόμπα, αφού σύμφωνα με δηλώσεις του δεν είχε μιά καλή γραβάτα να φορέσει. Κάπως έτσι προσπάθησε να δικαιολογήσει ο ίδιος την απόφασή του να διπλασιάσει το μισθό του, ένα από τα πρώτα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση του λίγο αφότου αναδύθηκε στην εξουσία.

«Πρέπει να ανταποκρίνομαι στο ύψος των ευθυνών μου. Είμαι υποχρεωμένος να έχω μια γραβάτα, δεν μπορώ να βγαίνω έξω όπως να’ ναι, πρέπει να έχω ένα πουκάμισο», δήλωσε σε συνέντευξή του την προηγούμενη εβδομάδα ο Χαραντινάι, όταν ξαφνικά ο μισθός του από 1.500 έφτασε τα 3.000 ευρώ.

Έτσι, η ΜΚΟ «Beyond the Wall» απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους Κοσσοβάρους να φέρουν γραβάτες και πουκάμισα που δεν χρειάζονται για να μην εμφανίζεται ο αρχηγός του κράτους τους ως φτωχός συγγενής στις επίσημες συναντήσεις με δημόσια πρόσωπα.

Ο Κουστρίμ Μεχμετί, εργαζόμενος στη ΜΚΟ, είπε ότι ο Χαραντινάι «Δεν πρέπει να ξεχνάει ότι εκπροσωπεί ανθρώπους που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα διότι δεν έχουν γραβάτα αλλά αντιμετωπίζουν πρόβλημα διότι είναι φτωχοί».

Και κάπως έτσι, τη γραβάτα του άφησε και ο συνταξιούχος Χαλίλ Χάνι, που βγάζει περίπου 75 ευρώ το μήνα.

Στο μεταξύ, ακόμα να βρεθεί ένας άνθρωπος με ευαισθησίες για να πληρώσει φροντιστήριο αγγλικών στον δικό μας Πρωθυπουργό.

Best of internet