Quantcast
THE STREAM

Τελικά δεν θα αποκεφαλιζέται όποιος παρεμποδίζει πλειστηριασμούς

Απλά θα τρώει τουλάχιστον 3-6 μήνες φυλάκιση


THE NEWSROOM · 20 Δεκεμβρίου 2017

Νέα τροπολογία θα κατατεθεί αύριο προς ψήφιση στη Βουλή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η οποία ορίζει ότι πλέον θα διώκονται αυτεπάγγελτα όσοι διαταράσσουν την ομαλή διεξαγωγή των πλειστηριασμών.

Συγκεκριμένα, με ποινή φυλάκισης 3 εώς 6 μηνών κατ΄ελάχιστο όριο θα απειλούνται όσοι εισέρχονται και παραμένουν σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών «διακόπτοντας ή διαταράσσοντας» την ομαλή διεξαγωγή τους.

Μάλιστα, οι ίδιοι οι συμβολαιογράφοι ζήτησαν από την κυβέρνηση να προβλέπεται από την τροπολογία αυτεπάγγελτη διώξη και για όποιον προκαλεί «απλή σωματική βλάβη ή απειλεί με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη υπάλληλο πλειστηριασμού», πράγμα που κατάφεραν.

Βραβείο αριστερής πολιτικής φαίνεται ότι θα απονεμηθεί και φέτος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αφού απελευθέρωσε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μετά την επανεκλογή του το Σεπτέμβρη του 2015, αφήνοντας στο δρόμο οικογένειες που υπέφεραν από χρέη, τώρα θα ποινικοποιήσει και το κίνημα αλληλεγγύης που υπερασπίζεται το θεμελιώδες δικαίωμα κάθε ανθρώπου να έχει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του.

Best of internet