Quantcast
THE STREAM

Νάρκος και στον Καναδά: Πόδια ξεβράζονται στις ακτές της Βρετανικής Κολομβίας

Οι Αρχές δηλώνουν ότι τα περιστατικά των 18 ξεβρασμένων ποδιών ίσως να μη συνδέονται μεταξύ τους


THE NEWSROOM · 12 Δεκεμβρίου 2017

Εάν το θέαμα του Σαρωνικού κόλπου που ξέβραζε τεράστιες ποσότητες μαζούτ σας έμοιαζε ζοφερό, τότε είστε αρκετά τυχεροί που δεν έχετε κάνει βόλτες στις ακτές της Βρετανικής Κολομβίας στα σύνορα ΗΠΑ και Καναδά, όπου εδώ και 10 χρόνια ανά τακτά χρονικά η θάλασσα ξεβράζει παπούτσια με ανθρώπινα πόδια μέσα.

Άλλο ένα ανθρώπινο πόδι μέσα σε παπούτσι έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τα ανθρώπινα πόδια που ξεβράζονται στην ευρύτερη περιοχή της Βρετανικής Κολομβίας την τελευταία δεκαετία. Από το 2007 έχουν εντοπιστεί 18 παπούτσια με ανθρώπινα πόδια στην Βρετανική Κολομβία σύμφωνα με το Wikipedia, ενώ το τελευταίο βρέθηκε την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου από τον Μάικ Τζόουνς ο οποίος έκανε μια βόλτα με το σκύλο του στην ακτή του Vancouver Island στις όχθες του ποταμού Τζόρνταν. Όπως αναφέρει ο ίδιος:

«Μύριζε τα οστά, έτσι σταμάτησα και έριξα μια ματιά και είδα τα οστά και παρατήρησα ότι ήταν προσκολλημένα σε ένα παπούτσι»

Μια ανθρώπινη περόνη, μια κνήμη και ένα πλήρες αριστερό πόδι ήταν άθικτα μέσα σε ένα μαύρο παπούτσι Velcro, το οποίο βρισκόταν πάνω σε μια στοίβα από φύκια.

«Από την όψη του, το πόδι φαινόταν εντελώς άθικτο, το οστό του αστραγάλου εξακολουθούσε να λειτουργεί και τα οστά συνδέονταν στη βάση του γόνατος», είπε ο Τζόουνς.

Το πόδι που βρέθηκε την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου

«Η πρώτη ανάλυση δείχνει ότι πρόκειται για ανθρώπινα απομεινάρια και θα κάνουμε περαιτέρω εξετάσεις τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε εκπρόσωπος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, επισημαίνοντας ότι και τα πόδια που είχαν βρεθεί στο παρελθόν ήταν όλα ανθρώπινα. Οι αρχές ταυτοποίησαν οκτώ από αυτά, τα οποία ανήκαν σε έξι άτομα.

Σύμφωνα με τις αρχές, στις προηγούμενες περιπτώσεις δεν έχει διαπιστωθεί εγκληματική πράξη αλλά δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για το πώς έχουν φτάσει σ’ αυτό το συμπέρασμα. Η αστυνομία του Καναδά, αλλά και οι ιατροδικαστικές υπηρεσίες, επιχειρούν να ανακαλύψουν σε ποιον ανήκε το πόδι που εντοπίστηκε αυτή τη φορά, αλλά και την αιτία θανάτου του κατόχου του. Τα αρχεία όλων των εξαφανισθέντων έχουν μπει στο επίκεντρο και εξετάζονται για να διαπιστωθεί αν το μέλος ανήκει σε κάποιον εξ’ αυτών.

Χάρτης που παρουσιάζει τα περιστατικά μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016

Δεν έχει ξεκαθαριστεί γιατί έχουν ξεβραστεί τόσα πολλά ανθρώπινα μέλη στις ακτές της Βρετανικής Κολομβίας. «Δεν μπορώ να δώσω κάποιον λόγο», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ιατροδικαστή και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει κανένα στοιχεία που να δείχνει πως αυτές οι υποθέσεις συνδέονται μεταξύ τους».

Πηγή: CNN, Wikipedia, CTVnews-Vancouver Island

Best of internet