Quantcast
THE STREAM

Tύπος έφτιαξε ψεύτικο εστιατόριο στην αποθήκη του και το Trip Advisor το ανέδειξε το καλύτερο στο Λονδίνο

Στο τέλος άνοιξε το εστιατόριο για μια πανηγυρική βραδιά που σέρβιρε ετοιματζήδικα φαγητά από τα μικροκύματα


THE NEWSROOM · 11 Δεκεμβρίου 2017

Πόσο εύκολα μπορείς να δημιουργήσεις hype γύρω από ένα εστιατόριο τη σήμερον ημέρα, αγαπητοί φίλοι; Από τη στιγμή που η γαστρονομία έχει γίνει ένα πεδίο για exclusive χίπστερ ανακαλύψεις όπου το να ανακαλύπτεις το πιο κρυμμένο και σχεδόν ανύπαρκτο μέρος είναι το μεγαλύτερο παράσημο, τότε είναι αρκετά εύκολο να φτιάξεις ένα ανύπαρκτο και περιζήτητο εστιατόριο στην ταράτσα σου.

Αυτό σκέφτηκε και ο συντάκτης του Βρετανικού Vice, Oobah Butler, ο οποίος κατάφερε να ξεγελάσει το Trip Advisor και όλη τη γαστρονομική σκηνή του Λονδίνου, πείθοντάς τους ότι στην αυλή του παίζει το πιο exclusive και εξεζητημένο εστιατόριο της πόλης, με πολύ κόσμο να προσπαθεί να κάνει μια κράτηση στο εστιατόριο το οποίο πραγματικά δεν υπάρχει.

Το σχέδιο του Butler ήταν απλό. Με τη βοήθεια ενός φωτογράφου θα έβγαζαν φωτογραφίες από πιάτα τα οποία θα δείχνουν σαν πεντανόστιμες γκουρμεδιές, ενώ στην πραγματικότητα ήταν φτιαγμένες με ταμπλέτες πλυντηρίου, αφρό ξυρίσματος και πατούσες.

Ένα πιάτο που μπορεί να δείχνει κάπως έτσι:

Στην πραγματικότητα ήταν κάπως έτσι:

Και τα τηγανητά αυγά στην πραγματικότητα ξεκουράζονταν πάνω στο φρέσκο λευκό πόδι του Butler, έτοιμα για κατανάλωση.

Στη συνέχεια ανέβασε τις φωτογραφίες στο Trip Advisor, το οποίο με χαρά ενέκρινε την καταχώριση του εστιατορίου του ονόματι «The Shed at Dulwich». Με τη βοήθεια μιλημένων φίλων και γνωστών (έτσι δε γίνεται και στα κανονικά εστιατόρια;) απέκτησε δεκάδες διθυραμβικές κριτικές και κατάφερε να αναδείξει το ανύπαρκτο εστιατόριο στο υπόστεγο του κήπου του ως το καλύτερο εστιατόριο στο Λονδίνο. Παράλληλα δημιούργησε ένα λιμπιστικά χίπστερ μενού το οποίο υποτίθεται ότι ακόμα περισσότερο από απλά πιάτα, σέρβιρε συναισθήματα:

Αυτό που ακολούθησε ήταν ότι ο Butler άρχισε να δέχεται δεκάδες τηλεφωνήματα από ενδιαφερόμενους πελάτες που ήθελαν να κάνουν κράτηση, από εταιρίες τροφίμων που του έστελναν δωρεάν προϊόντα για promo, και μια εταιρία PR που τον διεκδίκησε για να προωθήσει το κατά φαντασίαν εστιατόριο.

Μετά από εντατική προετοιμασία της ψηφιακής παρουσίας του εστιατορίου, των ψεύτικων κριτικών, την ανέλιξη της καταχώρισης ως το καλύτερο εστιατόριο του Λονδίνου στο Trip Advisor και τις εταιρίες αλλά και τους ανθρώπους που προσπαθούσαν να πάρουν μια τζούρα αποκλειστικότητας από το «The Shed at Dulwich», τελικά ο Butler αποφάσισε να ανοίξει τον κήπο του για όλους τους πεινασμένους για γκουρμεδιές Λονδρέζους.

Μετά από ένα στοιχειώδες σουλούπωμα του κήπου του, ο Butler έβαλε μερικά τραπεζάκια, έφτιαξε πέντε πεντανόστιμες λιχουδιές στο φούρνο μικροκυμάτων και όλοι έμοιαζαν χαρούμενοι που ήταν μέρος αυτής της εξαιρετικά σπάνιας ιστορίας.

Πηγή: VICE

Best of internet