Quantcast
THE STREAM

Χρόνια πολλά στη fb σελίδα του Νίκου Καζαντζάκη στέλνουν κάθε χρόνο κάποιες λογοτεχνικές ψυχές

Τελειωμό δεν έχουν οι όμορφες στιγμές του ελληνικού facebook


THE NEWSROOM · 6 Δεκεμβρίου 2018

Όταν γράφαμε πέρσι ότι τελειωμό δεν έχουν οι όμορφες στιγμές που μας χαρίζει ο όμορφος κόσμος του ελληνικού facebook, δε γνωρίζαμε πόσο κυριολεκτικά ισχύει αυτό. Το 2017 ήταν η γιορτή του Αγίου Νικολάου που μας έκανε ένα δώρο αν και δεν είχαμε κανέναν Νίκο εδώ και ούτε έχουμε. Δεν ξέρουμε αν ήταν φανατικοί οπαδοί του Αγίου ή της ελληνικής λογοτεχνίας οι πρωταγωνιστές του συγκεκριμένου συμβάντος, αλλά σε κάθε περίπτωση ανάγκασαν τη fb σελίδα που είναι αφιερωμένη στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη να βγάλει ανακοίνωση όπου διευκρινίζει ότι ο συγγραφέας είναι πολλά χρόνια πεθαμένος, οπότε δε χρειάζεται πλέον να του στέλνουν χρόνια πολλά.

Καλοί μας φίλοι όλοι θα γνωρίζετε πιά ότι ο αγαπημένος μας Νίκος Καζαντζάκης δεν ζεί πιά και ο ρόλος της σελίδας μας…

Gepostet von Νίκος Καζαντζάκης am Mittwoch, 6. Dezember 2017

Το ότι ο παραλίγο αφορισμένος από την Εκκλησία Καζαντζάκης μάλιστα δέχεται χρόνια για τη χριστιανική του γιορτή είναι το κερασάκι στην λογοτεχνική τούρτα. Τα σέβη μας πάντως για τον πολύ κομψό τρόπο που αντιμετώπισε η σελίδα το συγκεκριμένο φαινόμενο. Οι λογοτεχνικές ψυχούλες πάντως δεν πτοήθηκαν και επανήλθαν και φέτος, με αποτέλεσμα η σελίδα να αναγκαστεί να τοποθετηθεί ξανά για το ζήτημα:

Νίκος Καζαντζάκης, έζησε 1883-1957μην του στέλνετε χρονια πολλά…

Gepostet von Νίκος Καζαντζάκης am Donnerstag, 6. Dezember 2018

Δυστυχώς δεν υπάρχει γιορτή του Αγίου Ομήρου, γιατί θα ανοίγαμε μια σελίδα προς τιμήν του συγγραφέα της Ιλιάδας μόνο και μόνο για να δούμε ποιος θα του ευχηθεί.

Best of internet