Μπλεγμένη σε σπείρα από αγριογούρουνα και λύκους βρίσκεται η Πάρνηθα

stream

Μπλεγμένη σε σπείρα από αγριογούρουνα και λύκους βρίσκεται η Πάρνηθα

Ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, τολμά να μιλήσει για ένα ζήτημα-ταμπού


THE NEWSROOM · 5 Δεκεμβρίου 2017

Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, για την παρουσία αδίστακτων συμμοριών σκυλιών, λύκων και αγριογούρουνων στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας με αποτέλεσμα να αποθαρρύνονται οι Αθηναίοι από το να επισκεφτούν την περιοχή.

Σύμφωνα με τις περιγραφές του ίδιου, η Πάρνηθα έχει πλέον μετατραπεί σε πεδίο μάχης, όπου αιμοσταγή κτήνη αλληλοσπαράσσονται μεταξύ τους και, βεβαιως, επιτίθενται σε ανυπεράσπιστους πολίτες. Όπως γράφει και στη σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών:

«Σκυλιά επιτίθενται και τρώνε ελάφια και μικρά ζώα, όπως λαγούς. Λύκοι που έχουν επανεμφανιστεί, σκοτώνουν και τρώνε τα αδέσποτα. Αγριογούρουνα, αλεπούδες και σκυλιά μάχονται μέχρι θανάτου. Σημειώνεται ότι υπήρξαν κρούσματα επίθεσης σκυλιών σε εκδρομείς καθιστώντας έτσι το περιβάλλον αφιλόξενο και κυρίως επικίνδυνο σε επισκέπτες».

Ειδικά τα αγριογούρουνα έχουν πρωταγωνιστήσει σε πολλά περιστατικά βανδαλισμών το τελευταίο διάστημα, είτε εισβάλλοντας λαθραία σε χωράφια αγροτών για να κατασπαράξουν τα καρπούζια τους, είτε καταστρέφοντας κήπους πολιτών και τραμπουκίζοντας τα μικρά κατοικίδιά τους.

 

Best of internet