Quantcast
THE STREAM

Το Υπουργείο Μεταφορών απαγορεύει χωρίς ντροπή την αγαπημένη συνήθεια του έλληνα ταρίφα

Τέλος εποχής για το σήμα κατατεθέν των επαγγελματιών της ασφάλτου


THE NEWSROOM · 2 Δεκεμβρίου 2017

Την αντικοινωνική συμπεριφορά προσπαθεί, μεταξύ άλλων, να περιορίσει ο νέος Κ.Ο.Κ. του Υπουργείου Μεταφορών, τουλάχιστον μεταξύ των επαγγελματιών οδηγών. Έτσι, από δω και πέρα κάθε μούντζα και άλλη χειρονομία επιθετικού χαρακτήρα, θα συνιστά παράβαση για ταρίφες, λεωφορειατζήδες και οδηγούς νταλίκας.

Η ζωντάνια και το μεσογειακό ταπεραμέντο θα χαθεί οριστικά από την ελληνική άσφαλτο, που μέχρι στιγμής ήταν γεμάτη από ευρηματικά μπινελίκια και χαριτωμένες χειρονομίες. Απ’ ότι φαίνεται οι δρόμοι των πόλεων και των χωριών σε όλη την επικράτεια θα θυμίζουν τους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς, όπου η άνευρη οδήγηση αποτελεί τον θλιβερό κανόνα και όχι την εξαίρεση.

Ο νέος Κ.Ο.Κ. έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους οδηγούς γουρούνας, αφού προβλέπει την απαγόρευσή της κυκλοφορίας τους στους ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Αποκορύφωμα αυτής της αντίστασης, όπως θα θυμάστε, υπήρξε η μοτοπορεία εκατοντάδων τετράτροχων οχημάτων πριν από λίγες εβδομάδες στο κέντρο της Αθήνας.

Το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ανακοίνωσε επίσης ότι τα πρόστιμα πλέον θα ορίζονται στη βάση εισοδηματικών κριτηρίων, ενώ θα καταργήσει οριστικά την έκπτωση που ίσχυε για πληρωμή της κλήσης εντός δεκαημέρου.

Best of internet