Quantcast
THE STREAM

Όχι μαλάκες, δεν κάνουν παράνομο το γύρο

Ηρεμία, κανείς δεν θα σου στερήσει την αγαπημένη σου βρωμιά


THE NEWSROOM · 2 Δεκεμβρίου 2017

Από το πρωί της χθεσινής ημέρας κυκλοφορούν διάφορα δημοσιεύματα με ψαρωτικούς τίτλους όπως «Aπίστευτο!Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να μας κόψει και τον γύρο», μία «είδηση» που αναπαρήχθη σχεδόν από όλα τα ελληνικά μέσα και, φυσικά, στη συνέχεια, από όλους τους φίλους σας στο facebook.

Χθες διαβάσαμε, επίσης, διάφορα δακρύβρεχτα σχόλια σχετικά με την υποτιθέμενη απαγόρευση όπως ότι «καταστρέφεται ένα πολύ βασικό στοιχείο της ελληνικής διατροφής και κουλτούρας» και άλλα τέτοια.

Οι αντιδράσεις του κόσμου στα social media ήταν τουλάχιστον συγκινητικές, αφού δημιουργήθηκε μέχρι και hashtag #free_gyros, το οποίο, απ’ ότι καταλαβαίνουμε, προετοιμάζει την επανάσταση.

Αλλά μάλλον όλος αυτός ο πανικός που δημιουργήθηκε ήταν περιττός, αγαπητοί φίλοι, γιατί πρόκειται για μία ψευδή είδηση. Η όλη ιστορία ξεκίνησε όταν η γερμανική εφημερίδα Bild έγραψε ότι σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιτρέψει την παράταση της χρήσης φωσφορικών αλάτων σε κρέας από κεμπάπ, θα απαγορευτούν ντονέρ και κεμπάπ.

Η Κομισιόν που πρότεινε και τελικά ενέκρινε την παράταση της χρήσης τους, δέχτηκε κριτική από τους Πράσινους ευρωβουλευτές, οι οποίοι κατέθεσαν διάφορες έρευνες στο Ευρωκοινοβούλιο για τις βλαβερές συνέπειες των φωσφορικών αλάτων στην υγεία.

Η διαφωνία αυτή, που στην πραγματικότητα δεν επηρέασε κάπως την απόφαση, ήταν αρκετή για να γραφτούν τελείως παραπλανητικά δημοσιεύματα από τα ελληνικά μέσα.

Η Susanne Melior, γερμανίδα ευρωβουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, δήλωσε:

«Η υπάρχουσα νομική κατάσταση στην Ευρώπη και τη Γερμανία δεν αλλάζει καθόλου: τα σουβλάκια Kebab μπορούν να παραχθούν και να πωληθούν όπως και πριν, κανείς δεν χρειάζεται να στερηθεί το ντονέρ ή τον γύρο του»

Best of internet