Quantcast
THE STREAM

Στην αφροδισιακή Πάτμο εκτυλίσσεται η χειρότερη ερωτική λογοτεχνική σκηνή του 2017

Διαβάζοντας το βιβλίο, η κριτική επιτροπή δεν μπορούσε να καταλάβει πόσους όρχεις είχε ο πρωταγωνιστής


THE NEWSROOM · 1 Δεκεμβρίου 2017

Μπορεί η βαριά βιομηχανία της χώρας μας να είναι η κακή λογοτεχνία, αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι τις μεγάλες διακρίσεις για την κακή μυθοπλασία την κερδίζουν λογοτέχνες από άλλες χώρες πέραν της Ελλάδας. Τουλάχιστον η Ελλάδα αχνοφαίνεται σε αυτά τα βραβεία γιατί αποτελεί το γραφικό σκηνικό που πλαισιώνει τη χειρότερη ερωτική σκηνή για τη λογοτεχνία του 2017. Συγκεκριμένα, η βρετανική επιθεώρηση Literary Review απένειμε το βραβείο Bad Sex In Fiction στο μυθιστόρημα «The Destroyers» για μια ερωτική σκηνή που εκτυλίσσεται στην Πάτμο.

Ο Αμερικανός συγγραφέας Κρίστοφερ Μπόλεν και το μυθιστόρημά του «The Destroyers», είχε για φέτος την απόλυτη τιμή να διακριθεί ως ο εμπνευστής της χειρότερης και απ’ ότι φαίνεται πιο μπερδευτικής ερωτικής σκηνής για φέτος. Οι κριτές δήλωσαν ότι πείστηκαν να δώσουν στο Μπόλεν το βραβείο, διαβάζοντας τη σκηνή στην οποία ο πρωταγωνιστής Ίαν και η πρώην του αναζωπύρωσαν τη σχέση τους στο νησί της Πάτμου.

Ο συγγραφέας περιγράφει τη σκηνή ανάμεσα στον ήρωα του βιβλίου Ίαν, και την πρώην φίλη του, ως εξής:

«Καλύπτει τα στήθη της με το μαγιό της. To υπόλοιπο σώμα της παραμένει τόσο ευδιάκριτα εκτεθειμένο. Το δέρμα κατά μήκος των χεριών της και στους ώμους έχει διαφορετικές αποχρώσεις μαυρίσματος, σαν λεκέδες από νερό σε μια μπανιέρα. Τα βυζιά της και ο κόλπος της ανταγωνίζονται για την προσοχή μου, οπότε κατεβάζω το βλέμμα μου στη βάση του πέους και των όρχεων μου».

Το Literary Review δήλωσε «Οι κριτές θεώρησαν ότι υπάρχουν μέρη στο βιβλίο όπου ο Μπόλεν το παρακάνει στην προσπάθειά του να περιγράψει οικεία πράγματα με νέους όρους, οδηγώντας μερικές φορές σε σύγχυση. Στη φράση που παρατέθηκε, οι κριτές έμειναν αβέβαιοι ως προς τον αριθμό των όρχεων που έχει ο συγκεκριμένος χαρακτήρας».

Ο Μπόλεν, που εργάζεται για το περιοδικό «Interview», για κάποιο λόγο δεν παραβρέθηκε στη Ναυτική και Στρατιωτική Λέσχη του Λονδίνου για να παραλάβει το βραβείο του.

Πηγή: Guardian

 

Best of internet