Quantcast
THE STREAM

Οπαδοί του ΠΑΟΚ ξυλοκόπησαν μετανάστες στην Ομόνοια γιατί μάλλον είχαν αθηναϊκές πινακίδες

«Άψογοι σε συμπεριφορά και εντυπωσιακοί, όπως πάντα, οι οπαδοί του #PAOK στη Νέα Σμύρνη» ανέφερε στο twitter ο ΠΑΟΚ


THE NEWSROOM · 27 Νοεμβρίου 2017

Το ανθρωποκυνηγητό στα στενάκια της Ομόνοιας από θερμόαιμους οπαδούς και εναντίων μεταναστών δεν είναι ένα κόνσεπτ πρωτόγνωρο για τον όμορφο μας τόπο, αγαπητοί φίλοι. Ωστόσο, η είδηση για τα επεισόδια και τις συγκρούσεις μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και Πακιστανών μεταναστών που σημειώθηκαν χτες στην πλατεία Ομονοίας θύμισε σε πολλούς στιγμές από το 2004 όταν μέλη της “Γαλάζιας Στρατιάς” του Παναγιώταρου κυνηγούσαν Αλβανούς με λοστούς και μαχαίρια στην ίδια περιοχή.

Συγκεκριμένα, χτες το μεσημέρι της Κυριακής, γύρω στις 13.00 στην Ομόνοια, παρατηρήθηκαν επεισόδια μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι είχαν έρθει στην Αθήνα για τον αγώνα της ομάδας τους με τον Πανιώνιο και οι οποίοι συναντήθηκαν με την θρησκευτική πορεία Πακιστανών που είχαν ξεκινήσει από τις 11:00 το πρωί από την πλατεία Κοτζιά και στη συνέχεια με πορεία μέχρι την Ομόνοια και την Οδό Πειραιώς.

Τότε άρχισαν να ξεσπούν τα επεισόδια, τα οποία διήρκεσαν λίγη ώρα και έληξαν με την επέμβαση δύναμης των ΜΑΤ, που έκανε περιορισμένη χρήση χημικών για να τους διαλύσει. Σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ούτε προσαγωγές ή συλλήψεις και η τάξη αποκαταστάθηκε στην περιοχή χωρίς να υπάρξει συνέχεια στα επεισόδια. Πολλοί κάνουν λόγο για πογκρόμ και ρατσιστική επίθεση, αλλά οι φίλα προσκείμενοι στον ΠΑΟΚ κάνουν λόγο για απάντηση σε πρόκληση των Πακιστανών.

Μέχρις στιγμής δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση κάποιου συνδέσμου του ΠΑΟΚ που να καταδικάζει τα επεισόδια. Με ανάρτησή τους στο facebook, σελίδα με τον τίτλο “PAOK Ultras” αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «Όποιος βρίσκεται μπροστά στο λαό του ΠΑΟΚ και τον ενοχλεί με βλαχομαγκιές, έχει αυτά τα αποτελέσματα, είτε είναι Πακιστανός είτε είναι Χρυσαυγίτης» καθώς καθ «Ρατσισμός υπάρχει σε οποίον δεν είναι ΠΑΟΚ , Τα περαστικά μας στους ταλιμπάν»:

Οποιος βρισκεται μπροστα στο λαο του ΠΑΟΚ και τον ενοχλει με βλαχομαγκιες,εχει αυτα τα αποτελεσματα,ειτε ειναι Πακιστανο…

Posted by Ultras PAOK / Gate4 on Sonntag, 26. November 2017

O ΠΑΟΚ, από τον επίσημο λογαριασμό του στο twitter αποφάσισε να τοποθετηθεί για τα περιστατικά της χτεσινής ημέρας με το εξής tweet:

Ο Σ.Φ. ΠΑΟΚ ΘΥΡΑ 4 αναφέρει σχετικά με το περιστατικό σε ανάρτησή του στο facebook:

Σε αντίθεση με την ομάδα που ήταν απούσα, ο λαός του Π.Α.Ο.Κ έδωσε δυναμικό παρών στη Νέα Σμύρνη για άλλη μια φορά. Κατέκλησε την Ομόνοια και τη γύρω περιοχή όπου βρίσκεται ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Σ.Φ Π.Α.Ο.Κ Αθηνών από το πρωί. Σε μια πορεία ενός μέρους των οπαδών μας απο το μοναστηράκι προς το σύνδεσμο συναντηθήκαμε στην πλατεία Ομονοίας με μια πορεία μουσουλμάνων και δημιουργήθηκε ένα μικρό περιστατικό. Η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική από το πως την παρουσιάζουν οι δημοσιοκάφροι που έχουν μαλώσει εδώ και χρόνια με την αλήθεια και είναι γνωστό και στον πιο αδαή το τι κάνουν για μερικά κλικ παραπάνω. Οι πορείες συναντήθηκαν και στην αρχή δε συνέβη το παραμικρό ούτε φιλοφρονήσεις ούτε τίποτα και ενώ η κεφαλή της πορείας είχε φύγει οι μουσουλμάνοι άρχισαν να προκαλούν έντονα με χειρονομίες και όχι μόνο την ουρά της πορείας που αποτελούνταν απο 20-30 άτομα χώρις κανέναν απολύτως λόγο. Σε τέτοιες περιπτώσεις η απάντηση είναι άμεση χωρίς να μας ενδιαφέρει καθόλου το ποιος βρίσκεται απέναντι μας. Έτσι λοιπόν το γεγονός πήρε πολύ περισσότερη δημοσιότητα από όσο του άξιζε μιας και προφανώς και δεν είχε καμία σχέση με ρατσιστές φασίστες και ότι άλλη μαλακία γράφτηκε και ακούστηκε. Είμαστε οπαδοί του μεγαλύτερου προσφυγικού σωματείου και είμαστε κάθετα ενάντια σε κάθε είδους ρατσιστική βία γι αυτό λοιπόν καλό θα είναι από εδώ και στο εξής όποιος δημοσιογράφος, πολιτικός ή παρατρεχάμενος γράφει ή σχολιάζει για τον Π.Α.Ο.Κ να προσέχει καλά τα λόγια του γιατί ο ασπρόμαυρος χείμαρρος τα παρασέρνει όλα.

Μετά τιμής, 
Σ.Φ Π.Α.Ο.Κ ΘΥΡΑ 4

 

Best of internet